Erhverv

Google løfter sløret: Vores digitale assistent har en halv milliard brugere

På en konference i Las Vegas kunne Google både fortælle om brugertal og nye funktioner.

Google har flere nye funktioner klar til selskabets digitale assistent. Photo:LOIC VENANCE / AFP

På månedsbasis er der en halv milliard mennesker, der bruger Googles stemmedrevne hjælper, Google Assistant. Det oplyser Google tirsdag aften på den store tech-konference CES i Las Vegas, ifølge Business Insider.

Google gik ikke i detaljer med, hvordan eller hvilke enheder assistenten især bruges på, men fortalte, at den halve milliard er på tværs af smartphones, biler, tv og andre gadgets.

De seneste år er det især Amazons stemmedrevne assistent Alexa, der har været populær blandt brugerne. Amazon Echo sidder ifølge en undersøger fra Consumer Intelligence Research partners fra august på 70 pct. af markedet for såkaldt ”smart home”, imens Google Home sidder på 25 pct. af markedet.

Amazon har ikke offentliggjort tal for, hvor mange brugere Alexa har.

Google har den fordel, at assistenten er præinstalleret på en række Android-telefoner. Herudover er den tilgængelig som app til Iphone.

Udover at dele brugertallene for Google Assistant, løftede Google ifølge Business Insider også sløret for en række nyheder på konferencen. Fremover kan brugere af den digitale hjælper bl.a. se frem at få læst artikler op af en ”naturlig stemme” samt muligheden for at efterlade stemmeaktiverede beskeder på skærmen til familiemedlemmer.

Assistenen bliver desuden tilgængelig på en række nye gagdets, heriblandt hovedtelefoner og produkter fra mærker som Belkin, Acer, Lenovo og LG.

Googles assistent er tilgængelig på 90 forskellige sprog i 30 forskellige lande.

BRANCHENYT
Læs også