Erhverv

Torm sikrer sig finansiering til gæld

Rederiet Torm har sikret sig bankfinansiering på godt 3,3 mia. kr.

Foto: Torm

Rederiet Torm har sikret sig bankfinansiering på 496 mio. dollar, svarende til godt 3,3 mia. kr., til at refinansiere eksisterende gæld og har dermed ingen større lån til indfrielse før 2026.

Det oplyser rederiet i en meddelelse tirsdag eftermiddag.

Det drejer sig om lånetilsagn fra "førende shippingbanker på to separate lånefaciliteter og en revolverende kreditfacilitet".

Torm oplyser, at de nye lånefaciliteter omfatter et syndikeret lån på op til 341 mio. dollar, som forfalder i 2026 og dækker 27 moderne skibe, et bilateralt lån på op til 110 mio. dollar, som forfalder i 2025 og dækker 19 skibe bygget mellem 2002 og 2006, og en revolverende kreditfacilitet på 45 mio. dollar, som forfalder i 2026.

Med de nye faciliteter bortfalder afdrag på samlet 252 mio. dollar i 2021 (inklusive uudnyttede faciliteter).

- Med denne refinansiering har Torm reduceret sine kort- og mellemlange afdrags- og leasingbetalinger væsentligt til gennemsnitligt 108 mio. dollar om året til og med 2025 og dermed styrket Torms kapitalstruktur og øget selskabets økonomiske og strategiske fleksibilitet, fremhæver rederiet, der også oplyser, at refinansieringen kun i begrænset omfang vil påvirke Torms nettobelåningsgrad, som var 50 pct. per 30. september 2019.

Finansdirektør Kim Balle siger, at finansieringspakken er indgået på attraktive vilkår.

- Den nye afdragsprofil medfører en yderligere styrkelse af vores kapitalstruktur og understøtter samlet set selskabets finansielle og strategiske fleksibilitet, siger han i meddelelsen.

BRANCHENYT
Læs også