Erhverv

Toyota til angreb i klassen for små crossovere

Ny høj Toyota skal give mere salg i populær klasse for høje miniklassebiler.

Den nye høje miniklasse-Toyota skal ramme tidens ånd, den bygger på samme platform som Yaris og skal bygges på samme fabrik. Tegning: Toyota

Der kommer snart en ny dreng i den boomende klasse af små crossovere som bl.a. VW T-Cross, Skoda Kamiq og de kommende Ford Puma og Peugeot 2008. Toyota har nemlig meldt ud, at der er en ny miniklasse crossover i støbeskeen herfra. Den bygges på samme nye GA-B platform, som danner basis for den nye Yaris, der kommer efter sommerferien. Produktionen skal da også ske side om side med Yaris på Toyotas fabrik i franske Valenciennes.

Hvornår den høje model lanceres, og hvad den skal hedde, vil Toyotas folk ikke rykke ud med, ligesom det endnu er sparsomt med tekniske detaljer. Foreløbig er det blevet til en teasertegning, som viser en robust udseende bil.

Matt Harrison, som er Executive Vice President hos Toyota Motor Europe, kunne dog sætte et par ord på, efter at planerne for den nye model forleden blev præsenteret i Amsterdam. »Man skal ikke vente længe på at se det endelige design på den nye SUV. Her vil man se, at det ikke blot er en Yaris med nye klæder og hævet undervogn, men at det er en helt ny og karakteristisk B-SUV-model med et kompakt og dynamisk design og sin egen personlighed,« siger Matt Harrison.

Den vil dog få hybriddrift ligesom i Yaris og formentlig firehjulstræk ligesom i den sportslige GR Yaris, skriver nogle medier.

Motorprogrammet for Yaris omfatter en hybridopsætning, hvor en 1,5 liters benzinmotor spiller samme med to elmotorer. Yaris kommer også med almindelige benzinmotorer på 1,0 og 1,5 liter. Hvordan motorprogrammet kommer se ud i den nye model, vides dog ikke.

Toyota har tidligere haft en model i denne klasse, som var en mellemting mellem en SUV og en crossover. Det er den noget kantede Urban Cruiser, som var på banen herhjemme for nogle år siden, men som ikke solgte voldsomt.

Lyt også til Jyllands-Postens bil-podcast ”Bilradio”.

BRANCHENYT
Læs også