Erhverv

Politikere kritiserer Postnords afvisning af alvorlige anklager

Trods nye oplysninger fastholder Postnord, at et anonymt brev med grove beskyldninger i sin helhed kan afvises.

Da en række anonyme anklager i december ramte Postnord, blev de pure afvist fra ende til anden af den svensk-danske postkoncern.

Anklagerne kom fra en »forsmået, afskediget medarbejder (…) uden indsigt i de faktiske forhold«, forklarede Postnord til Folketinget.

Enten har vi et problem med tillidsforholdet til Postnord, eller også har Postnord ikke tænkt sig om, før de har reageret på det anonyme brev.

Anne Valentina Berthelsen (SF), postordfører

Men nu viser det sig, at der er et element af sandhed i mindst én af påstandene. Det afføder skarpe reaktioner fra flere politikere.

»Når man slår sig nagelfast op på, at man fra ende til anden kan afvise alle kritikpunkter, er det selvfølgelig dybt kritisabelt, at man alligevel kan se, at der er sandheder i noget af det,« siger DF’s postordfører, Hans Kristian Skibby.

Den anonyme brevskriver hævdede bl.a., at Postnord har betalt over 30 mio. kr. for en app til et firma, hvis ejere »er tæt på« Postnord Logistics-direktøren Jakob Manoris familie, men ifølge Postnord var »alle påstande« i brevet forkerte.

Nu oplyser Postnord, at Postnord Logistics har købt ydelser – herunder en app – af et firma, hvor der er en familierelation til Jakob Manori. Relationen er ifølge Postnord »meget fjern« og har ikke haft »betydning for leverandørforholdet«.

Beløbet er desuden væsentligt lavere end de 30 mio. kr., og derfor fastholder Postnord, at oplysningerne i det anonyme brev blankt kan afvises.

Direktøren i det firma, der har solgt appen, fortæller, at han har været »gode venner« med Jakob Manori i nogle år, og at han har lavet forretninger for ca. 4 mio. kr. med postvirksomheden.

SF’s postordfører, Anne Valentina Berthelsen, mener, at de nye oplysninger er bekymrende.

»Enten har vi et problem med tillidsforholdet til Postnord, eller også har Postnord ikke tænkt sig om, før de har reageret på det anonyme brev, og det kan vi heller ikke bruge til noget,« siger hun.

Transportminister Benny Engelbrecht satte for få uger siden Deloitte til at undersøge beskyldningerne i det anonyme brev. De handler primært om, at Postnord har sammenblandet økonomien i postomdelingen med økonomien i Postnord Logistics A/S, der driver transportvirksomhed i konkurrence med private aktører.

BRANCHENYT
Læs også