Erhverv

Volkswagen vil skifte kurs mod el og teknologi

Blandt andet skal Volkswagen, der har investeret mere end noget andet selskab i at udvikle batterier, være bedre til at imponere investorerne. Foto: AP

Volkswagen skal være et tech-selskab. Sådan lød det ifølge Financial Times fra bilgigantens topchef, som varslede fokusering og et radikalt kursskifte i en tale til sine topchefer.

Herbert Diess, der er administrerende direktør i Volkswagen, vil ændre retning radikalt, da han mener, det er nødvendigt for at gennemføre skiftet til elbiler.

Blandt andet skal Volkswagen, der har investeret mere end noget andet selskab i at udvikle batterier, være bedre til at imponere investorerne.

- Vi bliver værdisat som et bilselskab, mens Tesla bliver værdisat som et tech-selskab, sagde Herbert Diess til sine ledende medarbejdere ifølge Financial Times.

Topchefen pegede både på Tesla og luksusbilproducenten Bentley som inspirationskilder. Han vil fokusere mindre på antallet af solgte biler og i stedet sælge færre biler med en højere fortjeneste.

Det skarpe fokus betyder, at Volkswagen muligvis skal opløse Volkswagen Group yderligere samt skære ned på sin involvering i delebil-brandet MOIA.

Samtidig understregede Herbert Diess, at netop software bliver det afgørende punkt for Volkswagens fremtid. Nødvendigheden af at fokusere på elbiler kommer blandt andet fra EU-regler, skriver Financial Times.

BRANCHENYT
Læs også