Erhverv

Skandaleramt børskoncern hyrer tidligere FBI-chef

Emiratkoncernen NMC Health, der er børsnoteret i London, har hyret en tidligere FBI-direktør efter beskyldninger om manipulering af regnskaberne.

FILE PHOTO: An NMC Specialty Hospital, part of the NMC Healthcare group which listed in the London Stock Exchange, is seen in the Al Nahda area of Dubai April 29, 2012. REUTERS/Jumana El Heloueh/File Photo

En oppustet kassebeholdning, skjult gæld og overbetaling for opkøb.

Sådan lyder nogle af de beskyldninger, der nu har fået sundhedskoncernen NMC Health til at hyre den tidligere FBI-direktør Louis Freeh til at undersøge sagen, skriver Bloomberg.

NMC Health opererer blandt andet hospitaler og sundhedsklinikker og er den største sundhedsgruppe i de Forenede Arabiske Emirater.

Selskabet er børsnoteret i London og er en del af eliteindekset FTSE 100, der tæller den britiske børsverdens 100 største selskaber målt på markedsværdi.

I slutningen af december offentliggjorde shortsælgeren Muddy Waters en rapport, som kom med en række beskyldninger, der fik aktien til at synke med 42 pct. og savede 2 mia. pund af koncernens markedsværdi.

Køb af aktiver til utænkelige priser og fra folk, som har en lidt for tæt relation til NMC Health, er nogle af hovedpunkterne.

»I de værste tilfælde har virksomheden investeret i store aktiver til priser, vi mener er usandsynligt høje - herunder fra parter, vi mener de facto kontrollerer selskabet,« skriver Muddy Waters blandt andet ifølge Financial Times.

NMC Health, der kalder beskyldningerne uberettiget, ubegrundet og vildledende, valgte i sidste måned at lade en komite kigge på sagerne.

»Komiteen har valgt Free Group til at give en komplet uafhængig, uvildig, omfattende og gennemsigtig rapport, som vil adressere alle beskyldningerne,« siger Jonathan Bomford, formand for komiteen.

Koncernen omsatte i 2018 for 2,1 mia. dollars.

BRANCHENYT
Læs også