Erhverv

ATP-chef om bonusser på op til 500 millioner: Alternativet er dyrere

Topchef for ATP Bo Foged. Foto: Stine Bidstrup

Når ATP giver sine medarbejdere mulighed for at tjene op til en halv milliard, så er det for at holde på dem. Sådan lyder det fra selskabets topchef, der tror, at det ville være dyrere at lade være.

Det skriver Berlingske Business.

Forvalterne af ATP's egen kapitalfond, ATP-PEP, gør det godt, mener Bo Foged, der er administrerende direktør i pensionsselskabet.

Medarbejderne er muligvis motiverede af ATP's incitamentsprogram, som giver dem en andel af gevinsten, hvis deres investeringer giver et afkast på over 8-10 pct.

Da ATP arbejder med penge, som alle danske lønmodtagere er tvunget til at indbetale, så er der dog sat et loft over, hvor meget medarbejderne kan tjene. Loftet er på en halv mia. kr.

Det er ekstremt mange penge, erkender Bo Foged. Men han tror på, at det godt kan betale sig.

Ifølge topchefen har ATP-PEP nemlig interesse fra andre investorer, så fonden kunne sagtens blive løsrevet fra danskernes pensionsselskab.

- Derfor skal vi have nogle vilkår, der bare ligner markedets. Vi skal ikke være lønførende, men vi skal kunne konkurrere, for ellers kan vi ikke holde på vores folk - og så svinder afkastet til medlemmerne ind, og det ønsker vi ikke, siger han til Berlingske Business.

BRANCHENYT
Læs også