Erhverv
BREAKING

Sydbank om FLS-fyringer: Flugter godt med tidligere udmeldinger

Foto: FLS

Det flugter godt med FLSmidths tidligere udmeldinger, at selskabet tirsdag morgen har annonceret fyringer af omtrent 500 medarbejdere. Det vurderer Mikkel Emil Jensen, der dækker FLSmidth som aktieanalytiker hos Sydbank.

- Det flugter meget godt med de meldinger, FLSmidth kom med ved regnskabet for tredje kvartal som konsekvens af ordrerne i Mining. Der møder man modvind på grund af kundetilbageholdenhed og lange beslutningsprocesser.

- For at kompenserede annoncerede man initiativer med besparelser på 100 mio. kr., og det ser vi konsekvenser af i dag. Fyringerne er meget godt i tråd med tidligere udmeldinger om, hvad man ville i fremtiden, siger han.

I oktober fortalte FLSmidth, at der blev afsat 150 mio. kr. til projekter, der skal forbedre driftsindtjening på EBITA-niveau i koncernen med 100 mio. kr. om året, når de får fuld efter fra slutningen af 2020.

Her fortalte topchef Thomas Schulz til Ritzau Finans, at der ikke blev planlagt særskilte personaleafskedigelser. Tirsdagens fyringer sker dog med henvisning til netop de varslede besparelser ved tredje kvartal.

- Reduktionerne vil være størstedelen af de besparelser, FLSmidth har sat sig for. Det vil være nok, så jeg tror ikke, det bliver annonceret flere reduktioner. 500 virker passende i forhold udmeldingerne, vurderer Mikkel Emil Jensen.

Fyringerne begrundes med, at forretningen skal tilpasses til det ventede aktivitetsniveau i 220, der påvirkes af tilbageholdenhed i industrien og forsinkelser af store kapitalinvesteringer det det globale marked.

Mikkel Emil Jensen mener, at FLSmidth står godt positioneret til at udnytte de globale trends, der er i øjeblikket.

- Det er selskaber som FLSmidth, der har innovationsevnen til at sikre, at mine- og cementkunderne kan levere det, der kræves i forhold til effektivitet og grøn omstilling, hvor der ikke bruges for meget vand og strøm, siger aktieanalytikeren.

Omkring 80 af de omtrent 500 afskedigelser er på hovedkvarteret i Valby, mens de resterende er på FLSmidths regionale kontorer verden rundt. Selskabet har omkring 11.400 ansatte, og der siges derfor farvel til omkring 4 pct.

På børsen i København sendes FLSmidth-aktien ned med 2 pct. oven på nyheden til 253,80 kr.

BRANCHENYT
Læs også