Erhverv

Ørsted-chef foretrækker små transaktioner frem for de helt store opkøb

Ørsteds adm. direktør Henrik Poulsen siger nu, at han hellere vil lave en serie af små omkøb end et kæmpe et.

Ørsted-topchef Henrik Poulsen. 
Arkivfoto: Stine Jacobsen/Scanpix/Reuters

Energiselskabet Ørsted, der netop er blevet kåret som verdens mest bæredygtige selskab, foretrækker små opkøb frem for de helt store af slagsen.

Det siger selskabets administrerende direktør, Henrik Poulsen, tirsdag ifølge Reuters under et årligt energitopmøde arrangeret af Handelsblatt i Berlin.

- Jeg vil hellere lave en serie af små omkøb end et kæmpe et, hvor vi kunne snuble, siger Ørsted-direktøren, og tilføjer, at eventuelle opkøb hellere bliver i en størrelse på nogle hundrede millioner, som det har været tilfældet med selskabets seneste opkøb i USA.

Henrik Poulsen siger i interviewet også, at han venter, at den globale grønne energisektor vil blive domineret af traditionelle forsyningsselskaber og store olieselskaber, som i stigende grad bevæger sig ind i sektoren som en vej til at diversificere sig væk fra fossile brændstoffer.

- Vi vil være meget klogere om formentlig mindre en fem år, men når du ser på landskabet i dag, kan du begynde at se de fremtidige globale grønne energigiganter bryde frem, siger Henrik Poulsen ifølge Reuters.

FINANS giver dig overblik
Erhvervslivet og verden er i forandring i disse dage, hvilket har betydet store omvæltninger og en stor strøm af nyheder. Vi udvælger hver dag de væsentligste erhvervsnyheder og samler dem i vores nyhedsbreve.
Tilmeld dig her
BRANCHENYT
Læs også