Erhverv

Guitarproducenten Fender får millionbøde for prisfastsættelse

En efterforskning af guitarproducenten Fender har allerede ført til bødestraf. Nu følger endnu en bøde i millionklassen.

Konkurrencemyndighederne startede efterforskningen i 2018. Foto: AP Photo/M. Spencer Green

Konkurrencemyndighedernes kamp mod monopoler i musikinstrumentindustrien har givet guitarproducenten Fender en bøde på 4,5 mio. pund for prisaftaler i Storbritannien.

Det skriver The Guardian.

Bøden havde dog været på 14,2 mio. pund, hvis guitarproducenten ikke havde tilstået under myndighedernes forligsprocedure.

Ifølge virksomheden selv havde de forsøgt at følge en strategi, der var designet til at få britiske detailhandlere til at fastholde onlineprisniveauet for guitarerne.

Konkurrencemyndighederne startede efterforskningen i 2018, og Fender har allerede fået en bøde på 25.000 pund for at hemmeligholde notater på sit europæiske hovedkontor i East Grinstead.

Ifølge myndighederne har Fender presset forhandlere til at sælge koncernens guitarer til eller over en minimumspris mellem 2013 og 2018, hvilket gjorde, at kunder ikke kunne finde stor forskel i prisen og dermed heller ikke havde mulighed for at finde et godt tilbud.

BRANCHENYT
Læs også