Erhverv

Topdanmark belønner investorer efter bred fremgang

Både resultat og præmieindtægter steg for forsikringsgiganten Topdanmark i årsregnskabet for 2019.

Foto: PR Foto: Finans

Topdanmark leverer et overskud i 2019, der er bedre end selskabets egne forventninger.

Overskuddet landede på 1.547 mio. kr. mod selskabets egen seneste prognose som lød på mellem 1.300 og 1.400 mio. kr. Det er også markant bedre end i 2018 med en vækst på 216 mio. kr.

Selskabet havde fremgang på sine tre hovedområder efter et lidt mere udfordrende 2018.

»Jeg er rigtig tilfreds med resultatet for 2019, som viste resultatfremgang på både skadeforsikrings-, livsforsikrings- og investeringsområdet. 2019 var ikke uden modgang i form af f. eks. flere regnvejrsskader og lavere renter, men alligevel lander vi et meget tilfredsstillende resultat,« siger koncernchef Peter Hermann fra Topdanmark.

På livsforsikringsområdet steg præmieindtægten med 9,8 pct., heraf en vækst i de løbende præmier på 14,7 pct. Væksten skyldes ifølge Topdanmark en kombination af høj kundetilfredshed og tilfredsstillende investeringsresultater.

Topdanmark Livsforsikring har siden 2012 haft en gennemsnitlig årlig fremgang på 20,2 pct., og markedsandelen er vokset fra 4 til omkring 10 pct. Herved er Topdanmark Livsforsikring det hurtigst voksende livsforsikringsselskab på det danske marked, skriver Topdanmark i sin regnskabsmeddelelse.

Det indstilles til generalforsamlingen, at der udbetales et udbytte på 1.530 mio. kr. Det svarer til 17 kr. pr. aktie.

Topdanmark indgik i løbet af 2019 en ny samarbejdsaftale med Nordea som har virkning fra 1. januar i år.

»Distributionsaftalen med Nordea er kommet godt fra start og supplerer tilsvarende distributionsaftaler med Sydbank og COOP. Det viser, at Topdanmark fortsat er i front, når det gælder distributionskraft og partnerskaber, og det vil styrke os yderligere i eksekveringen af de langsigtede mål til glæde for vores kunder og for os,« siger Peter Hermann. 

BRANCHENYT
Læs også