Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Apple lukker alle butikker i Kina efter virusudbrud

Under nedlukningen, som varer til 9. februar, skal butikkerne bl.a. gøres hovedrent.

Corona rammer verden
Medarbejdere og kunder i Apples butikker i Kina har brugt masker for at beskytte sig mod coronavirus de sidste par uger. Nu har Apple valgt at lukke butikkerne i Fastlandskina helt - indtil videre indtil 9. februar. Foto: NICOLAS ASFOURI / AFP.

Apple Inc. har - som en række andre virksomheder - taget en drastisk beslutning i kølvandet på spredningen af den farlige coronavirus.

Tech-kæmpen har besluttet at lukke alle butikker, kontorer og kontaktcentre på det kinesiske fastland. Lukningen varer indtil videre til 9. februar.

Det skriver Bloomberg på baggrund af en meddelelse fra Apple lørdag.

Virksomheden har taget beslutningen ud fra et ønske om at være ekstra forsigtig.

»Vores tanker er med de mennesker, der er mest berørt af coronavirus og med dem, der arbejder døgnet rundt for at studere det og holde det i skak,« står der i meddelelsen fra Apple, som fortsætter:

»Ud fra et ønske om at være ekstra forsigtig - og baseret på nyeste rådgivning fra førende sundhedseksperter - lukker vi alle vores virksomhedskontorer, butikker og kontaktcentre i det kinesiske fastland indtil 9. februar.«

Mens butikkerne er nedlukkede, vil Apple gøre dem grundigt rent. Desuden vil man løbede løbende tage temperaturer på medarbejderne for at sikre, at de ikke er smittede.

Samtidig har Apple besluttet, at forretningsrejser til Kina kun må finde sted i »kritisk nødvendige« situationer. Ifølge CNBC holder man løbende øjne med situationen for at kunne vurdere, hvornår butikkerne kan åbne igen.

Selvom de fysiske butikker lukker, har Apple dog valgt at holde onlinebutikken i Kina åben.

Flere globale virksomheder, der opererer i Kina, overvejer nu, hvordan de skal reagere på truslen om den hurtigt spredende virus.

En række flyselskaber - herunder SAS - har besluttet at standse flyvninger til Kina, og kaffekæmpen Starbucks har besluttet at lukke over 2.000 butikker på det kinesiske fastland. 

Coronavirusset har nu kostet over 250 mennesker livet.

Det har spredt sig fra den kinesiske millionby Wuhan i Hubei-provinsen til otte europæiske lande, herunder Tyskland, Frankrig, Sverige, Finland, England, Rusland, Italien og senest Spanien.

BRANCHENYT
Læs også