Erhverv

Det tager længere tid at sælge lejligheder i de store byer

Liggetiden er steget det seneste års tid for udbudte lejligheder i København, Aarhus og Aalborg.

Udsigt over København og byens tage. Foto: Joachim Adrian

Efterspørgslen efter ejerlejligheder i de store byer ser ud til at være faldende.

I hvert fald er liggetiden for de udbudte ejerlejligheder i øjeblikket længere end for et år siden. Det oplyser interesseorganisationen Finans Danmark.

- Lejlighedsejere i de store byer mærker nu, at det tager længere tid at få deres boliger solgt, så sælgere skal derfor væbne sig med tålmodighed, siger viceadministrerende direktør Ane Arnth Jensen i en pressemeddelelse.

Ejerlejligheder i København står i gennemsnit med et til salg-skilt i vinduet i 167 dage. Det er 39 dage mere end på det samme tidspunkt sidste år.

Det går endnu langsommere i Aalborg. Her står ejerlejligheder i dag til salg i 222 dage i modsætning til 152 dage året før.

I Aarhus er udbudstiden steget med en uge, og lejligheder står i gennemsnit til salg i fire måneder.

De længere liggetider har foreløbigt ikke betydet en lavere udbudspris på de ejerlejligheder, der sættes til salg i områderne omkring landets to største byer.

Det seneste år er udbudsprisen på ejerlejligheder i Københavns Kommune steget 1,3 procent, mens udbudspriserne i Aarhus Kommune samtidig er steget 1,1 procent.

I Aalborg Kommune er udbudspriserne til gengæld faldet med 1,8 procent.

Mens udbudspriserne i København stiger lidt, er antallet af ejerlejligheder til salg på markedet faldet.

I Københavns Kommune står der 26 procent færre ejerlejligheder til salg sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Det betyder, at køberne i dag har 1820 ejerlejligheder at vælge imellem.

Situationen er dog ikke ens i hele København.

I Nordhavn og København SV, hvor udbuddet er faldet mest, står der henholdsvis 58 procent og 43 procent færre ejerlejligheder til salg sammenlignet med sidste år.

Omvendt står der i dag flere ejerlejligheder til salg i København V.

- Generelt er der færre ejerlejligheder til salg i Københavns bydele. Men udbuddet er især faldet i Nordhavn og København SV.

- Det store fald skal ses i lyset af, at der i disse områder i 2019 blev bygget og sat mange nye lejligheder til salg, siger Ane Arnth Jensen.

Hun tilføjer, at ejerlejlighederne i Nordhavn og København SV også står til salg i længere tid, hvilket blandt andet kan skyldes, at udbudspriserne også her er steget.

En typisk ejerlejlighed står i disse bydele til salg i cirka to måneder mere end for et år siden.

I Nordhavn har en ejerlejlighed i gennemsnit været på markedet i 234 dage og tilsvarende i 241 dage i København SV.

BRANCHENYT
Læs også