Erhverv

Ny Audi A3 kaster sløret

Den fjerde generation af Audi A3 får skarpere linjer, men den eksklusive mellemklassemodel læner sig også stærkt op ad ophavet.

Den nye Audi, her i S3-varianten, får lidt spændstigere former, og den kommer med ny, avanceret opsætning af undervognen. Foto: Audi Modellen vil kunne fås som femdørs sportback og sedan, mens det angiveligt er slut med den tredørs version og cabriolet-versionerne. Foto: Audi Modellen holder på grundlinjer, men der sker ting og sager under huden, lover Audi. Foto: Audi

En anelse mere spændstige konturer, men ellers velkendte linjer. Det er de første indtryk, efter at Audi har frigivet billeder af den nye Audi A3, dog godt formummet i camouflagetape.

Det sker, efter at nogle få udenlandske medier har fået mulighed for at teste den indpakkede S3 på den vulkanske ø Sâo Miguel, hvor det kendte Azores Rally foregår.

Det er en model, som officielt vises på det kommende motorshow i Genève, og som lander herhjemme inden sommerferien i de første motorvarianter, mens en plug-in hybrid følger sidst på året.

Den nye model er fjerde generation, hvor den sidste af slagsen kom i 2012. Det er den sidst viste model i det nye firkløver på VW-koncernens MQB-platform, som også omfatter VW Golf, Skoda Octavia og Seat Leon. I det selskab har Audis chefdesigner, Marc Lichte, har fået beføjelsen til at skabe en model, som skal være frækkere end forgængeren.

Ny teknik

Audi har endnu ikke frigivet mange detaljer om modellen, som helt givet får ligheder med sine fætre i VW-koncernen på motor- og infotainmentfronten, mens der er lagt op til milde hybrider med 12 og 48 volt i forskellige afskygninger.

Ifølge de udenlandske medier lægger instrumenteringen sig op ad den forholdsvis nye Q3, mens bagagerummet vokser med 30 liter til 410 liter.

S3 Sportback, som er en af de nye topmodeller, vil få et nyt, avanceret automatgear med en hurtig elektro-hydraulisk kobling, som spiller sammen med Quattro-firehjulstrækket. Den byder på en 2,0 TFSI S-Tronic-turbomotor med 330 hk – mod 300 hk i dag – lyder det fra udenlandsk motorpresse. Her er også lagt op til en mere sofistikeret undervogn med nye adaptive støddæmpere og et nyt, progressivt og mere præcist styretøj. Med en individuel opsætning kan bilens karakteristika, inklusive lyddelen fra udstødningen, sættes op til førerens helt personlige ønsker.

Måske en shooting brake

Audi S3 er en model, som skal bide skeer med børster som BMW M135i og Mercedes AMG A35. De fleste vil nok interessere sig mere for de mere civiliserede versioner.

Audi A3

Første generation kom på banen i 1996, mens anden blev lanceret i 2003.

Den seneste A3 er fra 2012. Den helt nye og fjerde generation lander herhjemme til sommer.

Her har Audi nu angiveligt droppet den tredørs version og cabrioleten, mens altså den femdørs sportback og en sedan-version fortsætter. Ifølge tyske Autobild skulle der dog også være planer om en coupéafrundet shooting brake a la Mercedes CLA Shooting brake. Det er dog uvist, om den vil få et helt nyt navn.

Lyt også til Jyllands-Postens bil-podcast ”Bilradio”.

BRANCHENYT
Læs også