Erhverv

Ubers forsøg på at blokere californisk lov mislykkedes

Uber føler sig uretfærdigt behandlet i forbindelse med lovforslag.

Hvis loven vedtages på tværs af USA, kan det udgøre en trussel for Ubers forretningsmodel, der i høj grad afhænger af at holde medarbejderudgifterne nede. Foto: Bolt

Det lykkedes ikke Uber at blokere for en ny lov i delstaten Californien, der skal give chauffører flere rettigheder. Dommeren afviste Ubers påstand om, at lovforslaget var særlig målrettet mod samkørselsselskabet.

Det skriver Financial Times.

Forsøget på at blokere lovforslaget skete i samarbejde med budservicen Postmates.

Lovforslaget Assembly Bill 5 trådte i kraft ved årets begyndelse, men har været sat i bero under retssagen, og har til formål at forbedre forholdene for arbejdere, der arbejder som selvstændige frem for ansatte - blandt andet ved at kræve løn under sygdom.

Hvis loven vedtages på tværs af USA, kan det udgøre en trussel for Ubers forretningsmodel, der i høj grad afhænger af at holde medarbejderudgifterne nede.

Uber og Postmates henviste under retssagen til studier, der viser, at ændringen af arbejdernes forhold vil betyde en stigning i medarbejderomkostninger på 20 pct. og samtidig vil resultere i færre chauffører.

Selskaberne mener, at personen bag lovforslaget, Lorena Gonzales, har forsøgt at ramme netop deres forretningsmodel med henvisning til tidligere tweets fra lovgiveren, hvori hun kritiserer Uber og lignende selskaber.

I retskendelsen fremgår det dog, at selskaberne ikke har gjort nok for at bevise, at der har været tale om uretfærdig behandling.

Uber og Postmates siger ifølge Financial Times, at de overvejer, hvorvidt de vil anke dommen.

BRANCHENYT
Læs også