Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

»Vi når ikke op på 100 rejsende til Kina i år«

Corona rammer verden
Hos Jysk Rejsebureau har man tabt under en halv mio. kr. i refunderinger på rejser til Kina. Foto: Polfoto

Siden midten af december har coronavirus ifølge de kinesiske sundhedsmyndigheder kostet 1.113 menneskeliv i Kina, og udbruddet har betydet, at rejsebureauer ændrer danskernes rejseplaner.

Jysk Rejsebureau sender mellem 6-700 personer til Kina om året primært om sommeren og efteråret, men direktøren forventer langt færre i 2020.

»Vi når ikke op på 100 rejsende til Kina i år. Destinationen har dårlige udsigter,« siger direktør Niels Amstrup. Hos bureauet har rejsende fået ombooket, annulleret eller udskudt deres rejseplaner pga. coronavirus. Det drejer sig primært om rejsende, hvor endedestinationen var Kina.

»Men der har også været nogle, der skulle i transit i Kina, hvor vi har ombooket dem, så de skulle skifte fly i Bangkok eller Singapore i stedet for f.eks. Hongkong,« siger Niels Amstrup. Han vurderer, at under 50 personer har fået ombooket deres rejse, og at de har tabt under en halv mio. kr. på refunderinger. Enkelte har aflyst rejser til bl.a. USA grundet coronavirus, og det overrasker ham.

»Det er en ny trussel, og det sætter gang i en masse følelser,« siger han.

Påvirker rejsende på krydstogter

Hos Profilrejser oplever adm. direktør Peter Rasmussen, at de har været meget forskånet. Bureauet planlægger ikke rejser til Kina, men til Sydøstasien, og her er i alt er 20 gæster påvirket. Det gælder udelukkende krydstogtrejsende. Et enkelt par befinder sig på et skib, der har problemer med at komme i land. Hos Profilrejser har de mistet et »overkommeligt« beløb. Peter Rasmussen oplyser, at de har haft en aflysning på en rejse til Island pga. coronavirus.

Pressechefen hos Albatros Travel, Steen Albrechtsen, fortæller, at de har aflyst i alt tre afgange til Kina. Rejser til landet er aflyst indtil marts, men salget af ture til Kina, der ligger godt 10 måneder ude i fremtiden, fortsætter, som det plejer.

BRANCHENYT
Læs også