Erhverv

USA's næststørste aviskæde på randen af konkurs

Den amerikansk aviskæde McClatchy, der står bag 30 velanskrevne regionalaviser, er gået i betalingsstandsning.

Aviskoncernen McClatchy udgiver 30 aviser på tværs af USA. AP Photo/Wilfredo Lee

En af USA's største aviskæder er tæt på at bukke under og er nu gået i betalingsstandsning. Det skriver The New York Times.

Det drejer sig om selskabet McClatchy, der står bag cirka 30 aviser, heriblandt The Miami Herald, Kansas City Star og The Sacramento Bee.

Torsdag søgte McClatchy om såkaldt konkursbeskyttelse under de amerikanske Chapter 11-konkursregler. Det svarer til det, man herhjemme kender som betalingsstandsning med henblik på en rekonstruktion.

Planen er at lade hedgefonden Chatham Asset Management, der i forvejen er storaktionær i foretagendet, overtage McClatchys 30 aviser på tværs af USA. Herefter skal McClatchy afnoteres fra børsen.

McClatchy har i over et årti kæmpet med en tung gæld, som opstod, efter at man i 2006 købte avisrivalen Knight Ridder for 4,5 mia. dollars. Samtidig er aviskoncernen ramt af svigtende annoncesalg - et udbredt fænomen i den traditionelle mediebranche, som i disse år forsøger at omstille sig til den nye digitale virkelighed.

Siden 2004 er en fjerdedel af aviserne i USA lukket. Halvdelen af alle avisjob er forsvundet.

Når man som McClatchy søger om konkursbeskyttelse i USA, betyder det, at man er i ly for sine kreditorer, imens man forsøger at omlægge sin gæld og redde forretningen. Det vil sige, at McClatchy kan holde sine 30 regionalaviser i trykken, mens processen står på.

McClatchys historie går helt tilbage til 1857.

BRANCHENYT
Læs også