Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Medicinalselskab bliver ramt af virusudbrud: Spår alligevel vækst i 2020

Udbruddet af coronavirus i Kina kommer til at tynge resultaterne i år hos den svensk-britiske medicinalkæmpe Astrazeneca.

Corona rammer verden
Coronavirussen går ikke udenom medicovirksomheder.  Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Kina er et af selskabets største markeder, og virusudbruddet ser derfor ud til at få en negativ effekt på regnskabsresultaterne, oplyser selskabet i sit årsregnskab for 2019 fredag morgen.

Astrazeneca forudser alligevel en vækst i både omsætningen og indtjeningen i det indeværende regnskabsår, men selskabet påpeger, at det præcise niveau afhænger af udviklingen i Kina.

For omsætningen forudser medicinalselskabet en høj encifret vækst, ligesom kerneindtjeningen per aktie ventes at vokse med en mellem til høj tocifret procentsats.

I forventningerne har koncernen indregnet, at virusudbruddet vil have en negativ effekt i "op til et par måneder".

Astrazeneca oplyser, at selskabet vil følge udviklingen nøje og give en opdatering om de negative konsekvenser i forbindelse med regnskabet for første kvartal.

Medicinalkoncernen formåede tilsyneladende ikke at begejstre analytikerne i fjerde kvartal af 2019.

I perioden omsatte selskabet for 6,66 mia. dollar, og det var mindre end forventet blandt analytikerne, der havde regnet med en omsætning på 6,73 mia. dollar i kvartalet.

Indtjeningen var også svagere end ventet i fjerde kvartal, hvor kerneindtjeningen per aktie blev opgjort til 89 cent mod analytikerforventningen på 98 cent per aktie.

BRANCHENYT
Læs også