Erhverv

Boeing vil fjerne skattenedsættelse for at undgå EU-told

Boeing har derfor ifølge Jay Inslee, guvernør i Washington, opfordret staten til handle hurtigt og fjerne skattenedsættelsen inden EU's toldsatser fastlægges. Foto: AP Photo/Ted S. Warren, File

Flyproducenten Boeing har anmodet om suspension af en 100 mio. dollar stor skattenedsættelse i staten Washington.

Det sker i et forsøg på at hindre EU i at indføre en gengældelsestold til sommer, når den flyveforbudsramte 737 MAX-model kommer tilbage i drift, skriver Financial Times.

Hvis statens lovforslag om suspension af skattelettelsen godkendes, kan det udfordre EU's argument om, at Boeing nyder godt af ulovlig statsstøtte.

Og det vil formentlig have afgørende betydning for, om der vil blive indført europæiske toldsatser på flyproducenten senere på året.

Boeing har derfor ifølge Jay Inslee, guvernør i Washington, opfordret staten til handle hurtigt og fjerne skattenedsættelsen inden EU's toldsatser fastlægges.

Ifølge Jay Inslee skal Boeing dog væbne sig med tålmodighed. Han understreger, at der kan gå en rum tid inden lovforslaget eventuelt godkendes.

- Vi bliver nødt til at se grundigt på lovforslaget og dets betydning for ikke kun statslovgivningen, men også internationale handelsaftaler og national lovgivning, siger Jay Inslee til Financial Times.

Skattenedsættelsen har siden 2004 sparet flyproducenten for mere end 1 mia. dollar, skriver avisen.

BRANCHENYT
Læs også