Erhverv

Spansk medicinalfirma i stort fald: Forventningerne skuffer

Medicinalfirmaet har blandt andet planer om at komme ind på det kinesiske marked i de kommende år, og her er første produkt en acnepille, som selskaber venter klar i 2023. Foto: Michael Rosenfeld

Det spanske medicinalfirma Almirall kom ud af 2019 med et højere resultat på bundlinjen, end analytikerne havde forventet.

Selskabet havde for året en nettoindkomst på 136,1 mio. euro mod ventede 122,3 mio. euro, fremgår det af data fra Bloomberg News.

Driftsresultatet (EBITDA) for året landede på 304,2 mio. euro mod ventede 306,2 mio. euro, mens omsætningen var på 908,4 mio. euro, hvilket var 12 pct. højere end i 2018.

Almirall venter i 2020 en lav til mellem-encifret vækst i nettoomsætning og et driftsresultat på EBITDA-niveau på 260-280 mio. euro., og den prognose skuffer ifølge Bloomberg News investorerne, der fra handelsstart mandag sender aktien ned med 8,8 pct.

Medicinalfirmaet har blandt andet planer om at komme ind på det kinesiske marked i de kommende år, og her er første produkt en acnepille, som selskaber venter klar i 2023.

FINANS giver dig overblik
Erhvervslivet og verden er i forandring i disse dage, hvilket har betydet store omvæltninger og en stor strøm af nyheder. Vi udvælger hver dag de væsentligste erhvervsnyheder og samler dem i vores nyhedsbreve.
Tilmeld dig her
BRANCHENYT
Læs også