Erhverv

Flyselskab vil lave sovekabiner på økonomiklasse

Flyselskabet Air New Zealand tumler med planer om at indføre et nyt tiltag, der skal gøre de lange flyvninger lidt mere overskuelige for folk, der ikke har råd til at flyve business class.

Ambitionen er, at der skal være seks af de nye »Economy Skynest« til rådighed på per fly. AP Photo/Nick Ut, File

De fleste mennesker har nok sendt misundelige blikke efter de lækre senge, der ofte findes på langdistanceflyvninger. Hvis man altså har penge nok og ikke må nøjes med at flyve på økonomiklasse.

Nu tyder det imidlertid på, at der er godt nyt til alle dem, der køber de billigste og dermed også mest almindelige flybilletter.

Air New Zealand har i hvert fald ifølge CNN ansøgt om et patent på det, der kaldes »Economy Skynest,« hvilket vil sige en seng til rejsende på økonomiklasse.

Dermed er der altså endelig indikationer på, at en langdistanceflyvning på længere sigt kan blive lidt mindre ubehagelig, og at man ikke længere forgæves må forsøge at undgå f.eks. at få hold i nakken.

»Et klart smertepunkt for rejsende på økonomiklasse er den manglende mulighed for at strække sig ud. Udviklingen af Economy Skynest er en direkte respons på den udfordring,« udtaler Mike Tod, chef for marketing og kunder i Air New Zealand, i en kommentar til nyheden.

Selvom det ligger et stykke ude i fremtiden, og der blot vil være tale om en håndfuld passagerer, der på hver flyvning vil få muligheden for at tilkøbe den ekstra service, er der ifølge CNN faktisk et reelt håb om, at det bliver til noget.

I 2011 indførte flyselskabet nemlig muligheden for en såkaldt »Economy Skycouch,« der giver passagerer, som rejser sammen, mulighed for at transformere deres sæder til en seng.

Ambitionen er, at der skal være seks af de nye »Economy Skynest« til rådighed på per fly.

BRANCHENYT
Læs også