Erhverv

Kraftværk går nye veje og dropper kul: Flere hundrede står til at miste jobbet

Storbritanniens største kraftværk gør klar til fra 2021 at droppe alt kul.

Det er effektivt at producere strøm på baggrund af kul, men det er hævet over enhver tvivl, at det er skdit for miljøet. Foto: Arkiv. Foto: Bohle Gruppe

Det skal være slut med at producere strøm ved hjælp af kul.

Det meddeler Storbritanniens største kraftværk Drax Power Station tæt på byen Shelby. Den beslutning kommer ifølge CNBC til at koste mellem 200 og 230 medarbejdere jobbet.

»At droppe kul på Drax er en milepæl i vores fortsatte arbejde med at transformere forretningen og blive en verdensledende CO2-negativt selskab i 2030,« udtaler Will Gardiner, adm. direktør i Drax, ifølge CNBC.

Planen er at droppe kul fra marts 2021, men selskabet giver dog sig selv en mindre livline ved at ville lade anlægget stå klar til fortsat at producere strøm ved hjælp af kul frem til september 2022.

»Det er den rigtige beslutning at droppe kul for vores forretning, vores samfund og miljøet, men det vil få betydning for nogle af vores medarbejdere, hvilket vil være svært for dem og deres familier,« udtaler topchefen.

Den britiske regering har som ambition at få fjernet kul fuldstændig fra energiproduktionen i 2025, og noget tyder på, at det faktisk kan lade sig gøre. I 1990 blev ca. 70 pct. af al elektricitet til på baggrund af kul, mens tallet i dag er 3 pct.

FINANS giver dig overblik
Erhvervslivet og verden er i forandring i disse dage, hvilket har betydet store omvæltninger og en stor strøm af nyheder. Vi udvælger hver dag de væsentligste erhvervsnyheder og samler dem i vores nyhedsbreve.
Tilmeld dig her
BRANCHENYT
Læs også