Erhverv

Ups: 17-årig snyder Twitter og bliver verificeret som politiker, der stiller op til Kongressen

Han går efter at komme ind i Kongressen, og Twitter har sagt god for det. Problemet er bare, at det er helt forkert.

Twitter forsøger at gøre befolkninggen opmærksom på reelle politiske profiler, men en 17-årig har nu vist, at det ikke kun er en succes. Foto:Bloomberg.

Intentionen er sådan set god, men virkeligheden lader mildest talt noget tilbage at ønske.

Det sociale medie Twitter vil gerne øge opmærksomheden omkring politiske profilers ægthed på Twitter, men nu er mediet kommet i stormvejr.

Årsagen er den simple, at Twitter har verificeret en falsk profil og accepteret en profil med teksten »Walz, en republikaner fra Rohde Island, der stiller op til Kongressen. Lad os ændre Washington sammen« i taglinen.

Problemet er bare, at Andrew Walz slet ikke eksisterer, men er en falsk profil kreeret af 17-årig studerende, skriver CNN.

Mediet har med forældrenes tilladelse fået lov til at interview den 17-årige, men på betingelse af anonymitet, da han er mindreårig.

Han fortæller, at han gennemførte sit eksperiment af kedsomhed og samtidig for at teste Twitters integritet, når det handler om valg i USA.

Han havde samtidig givet sin information til non-profit siden Ballotpedia, som slår sig op på at være en online-encyklopædi - en organisation, Twitter samarbejder med.

»Vi har indført en streng proces for at sikre, at vi igennem vores partnerskab med Ballotpedia med stor nøjagtighed idenficerer og verificerer kandidaters legitime Twitter-konto. Af og til, trods den grundige proces, kan der opstå en forsinkelse mellem, hvornår kandidater bliver verificeret til de indledende valg, og hvornår kandidaterne er verificeret,« siger en talsperson til CNN.

BRANCHENYT
Læs også