Erhverv

Amazon fjerner falske coronavirus-produkter

Handelsgiganten har valgt at fjerne flere produkter, der påstår at kunne kurere coronavirus, fra deres hjemmeside.

Amazon har set sig nødsaget til at måtte fjerne flere produkter på grund af misinformation. Arkivfoto: INA FASSBENDER // Ritzau Scanpix

Som coronavirus efterhånden viser sig i flere lande verden over, har fake news og misinformation om virussen spredt sig i højere grad. Det har nu fået handelsgiganten Amazon til at fjerne flere produkter, der påstår at beskytte mod virussen eller endda at kurere den.

Det skriver BBC.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har tidligere på måneden givet udtryk for en del bekymring vedrørende produkter til salg på Amazon, der påstod at kunne kurere coronavirussen, der kan udvikle sig til Covid-19.

WHO har også tilskyndet flere techgiganter som Facebook, Twitter og Google til at stoppe spredningen af misinformation om virussen.

Amazon har på det seneste oplevet, at flere har forsøgt at tjene flere penge på frygten for coronavirus. Mens de gængse produkter som ansigtsmasker og desinficerende produkter har fået et nøk opad i prisen, har andre også forsøgt at tjene penge på nyligt udgivede bøger om luftvejsinfektioner.

Et andet produkt, der gennem misinformation har fået popularitet er c-vitamin, som fik et falsk rygte som værende en kur for virussen.

Især ansigtsmasker er steget enormt i pris. Flere af de sælgere, der har solgt ansigtsmasker på Amazon har ganget deres originale priser op. En typisk pakke med 50 stk. ansigtsmasker kostede ca. 67 kroner i januar, men står nu i stedet til 250 kroner.

Amazon har endnu ikke oplyst præcist hvilke produkter, der er blevet fjernet fra siden.

BRANCHENYT
Læs også