Serier

Yderligere to danskere smittet med corona

Det samlede antal smittede i Danmark er oppe på seks

Corona rammer verden
Seks danske hospitaler står klar til at behandle patienter med coronavirus. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Yderligere to danskere er testet positiv for coronavirus, skriver Styrelsen For Patientsikkerhed på sin hjemmeside.

De to personer har været på ferie i Norditalien, hvor de kom hjem fra den 29. februar.

Ifølge Styrelsen for Patiensikkerhed er de to smittet og hjemrejst uafhængigt af hinanden. De har heller ingen relation til de fire, der tidligere er testet positiv for coronavirus.

Af dem har to ligeledes været i Norditalien, mens en har været til en konference i München, hvor han har været i kontakt med en smittet italiener. Den sidste smittede har været i tæt kontakt med en af de andre smittede.

Udenrigsministeriet opdaterede sent mandag aften sin rejsevejledning for Italien. Nu frarådes alle unødvendige rejser til fire af de syv regioner i Norditalien. Det er Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto. Her har der været en stor stigning i antallet af coronatilfælde.

Italien er det land uden for Asien, der er hårdest ramt af coronavirus. Johns Hopkins Universitet i USA har opgjort antallet af smittede i Italien til 2.036. Der er 52, der er døde i landet, mens 149 indtil nu er erklæret raske.

På verdensplan er der konstateret 90.937 smittede og 3.117 døde. 48.063 er erklæret raske.

Sundhedsstyrelsen holdt mandag et pressemøde, hvor det fremgik, at 122 personer var i corona-karantæne i Danmark.

Her fortalte direktør Søren Brostrøm, at man ikke kan udelukke smittespredning i Danmark, og han vurderede, at op mod en halv million danskere i værste fald kan blive smittet med sygdommen.

Sundhedsstyrelsens plan er at opspore og inddæmme smitten ved at gennemgå de kontakter, som de smittede har haft, inden virussen brød ud.

BRANCHENYT
Læs også