Serier

It-giganten KMD lader medarbejderne drifte samfundskritiske it-systemer hjemmefra

Regeringens anbefaling om hjemmearbejde påvirker også softwareleverandøren KMD, som selv i krisetider skal sikre blandt andet indbetaling af løn.

Corona rammer verden

KMD’s medarbejdere har torsdag kl. 14 fået meddelt en anbefaling om at arbejde hjemmefra. Ligesom mange andre virksomheder i Danmark har givet medarbejdere samme besked som følge af regeringens skærpede anbefalinger for at mindske corona-pandemiens smitte.

Men flere af KMD’s it-løsninger kan betragtes som samfundskritiske, for selskabet laver blandt andet it-systemer for en lang række virksomheder og kommuner, heriblandt E-boks og lønningssystemer.

»Alt hvad der er af samfundskritiske opgaver kommer vi til at blive ved med at drifte,« siger Rasmus Avnskjold, senior pressekonsulent i KMD.

Tre fjerdedele af stolene på KMD’s kontor i Ballerup står tomme torsdag formiddag. En stor andel medarbejdere har valgt at blive hjemme på regeringens opfordring forud for en officiel melding fra KMDs danske ledelse.

»Selvfølgelig har det en betydning, at der lige pludselig er så mange, der arbejder hjemmefra. Men i forhold til mange andre steder, er vi godt udrustet til at håndtere det,« siger Rasmus Avnskjold.

Medarbejdere hvis fysiske tilstedeværelse er nødvendig, hvis driften skal opretholdes, kan blive indkaldt. Alle møder, der kan udskydes, udskydes.

»Vi er heldigvis en virksomhed, hvor kulturen er, at vi i forvejen har medarbejdere, der arbejder forskellige steder i landet. Så vi skal ikke ud og uddanne folk i, hvordan man foretager et videopkald,« siger Rasmus Avnskjold.

De ekstraordinære tilstande i forbindelse med corona-pandemien betyder dog ifølge Rasmus Avnskjold, at KMD trods gode muligheder for hjemmearbejde, vil blive nødt til at fokusere på at opretholde driften af de samfundskritiske systemer. Det kan ifølge pressekonsulenten betyde, at der vil være mindre fokus på udvikling.

KMD udspringer af det tidligere Kommunedata, der var en sammenlægning af en lang række kommunale IT-centre.

Selskabet havde i en lang årrække monopol på kommunernes IT-systemer.

KMD blev i 2018 opkøbt af den japanske teknologikoncern NEC for 8 mia. kr. inklusiv gæld fra de daværende ejere, kapitalfonden Advent International og Sampension. Indtil 2009 var KMD ejet af Kommunernes Landsforening og har i dag over 1500 kunder, hvoraf halvdelen er udenlandske.

BRANCHENYT
Læs også