Erhverv

Lego lukker alle egne butikker i hele verden - undtagen Kina

For at bremse coronasmitten og beskytte de ansatte lukker Lego alle sine egne Lego Brand-butikker i hele verden - undtagen Kina.

Legos adm. direktør, Niels B. Christiansen, har allerede nedlagt flyveforbud mod alle ansatte, og nu lukker koncernen alle sine Lego Brand-butikker i hele verden - undtagen Kina. Foto: Mads Frost

Lego har taget en drastisk beslutning og lukker nu alle sine Lego Brand-butikker i hele verden - undtagen Kina.

Det oplyser Legos. adm. direktør Niels B. Christiansen på linkedIn.

»I takt med at Covid-19-situationen udvikler sig hastigt, arbejder vi her i Lego hårdt på at beskytte kolleger, forbrugere, lokalsamfund og selvfølgelig vores unge fans. Vores fysiske Lego Brand butikker alle lande undtagen Kina vil være lukket indtil i hvert fald 27. marts,« skriver Niels B. Christiansen på LinkedIn.

I alt har Lego omkring 150 brand-stores, som Lego selv ejer, og det er de fleste af dem, der nu er lukket. Nogle var allerede blevet lukket ned tidligere i coronakrisen.

Dertil kommer de butikker, der er ejet af en partner, som så har forpligtet sig til kun at handle med Lego. Inkl. de partnerejede ,er der 570 Lego-butikker

Lego har samtidig besluttet at holde alle butikkerne åbent i Kina. Det var her, coronaepidemien begyndte, og på et tidspunkt havde Lego lukket både alle butikker og sin store fabrik i Kina helt ned.

Men i takt med at coronavirus-spredningen ser ud til at være dæmpet i Kina, er Lego og mange andre virksomheder ved at åbne op i Kina igen. Det er på den baggrund, at Niels B. Christiansen ikke lukker butikkerne i Kina.

I et åbent brev til både ansatte og fans opfordrer han dem til at »Stay safe, stay home, stay strong.«

»Hver kollega, hvis job tillader dem at arbejde hjemmefra, skal gøre det. For kolleger, hvis job kræver at de kommer på arbejde, tager vi ekstraordinære tiltag for at sikre deres sundhed,« skriver han.

Hver dag vil man måle temperaturen på de ansatte, de er på arbejde, og der indføres tvungen håndvask og desinfektion.

»Vi har ændret indretningen på arbejdspladserne for at sikre, at kolleger ikke samles i store grupper og at de udøver social distance. Naturligvis har vi aflyst al rejseaktivitet,« lyder det i det åbne brev fra Legos topchef.

Lego vil ikke på nuværende tidspunkt sige noget om, hvordan coronaudbruddet kan påvirke selskabets indtjening i 2020.

I 2019 blev det til en rekordstor omsætning og fortsat massive investeringer i både digitale legemuligheder og udsalgssteder, digitale samarbejder med it-partnere i ikke mindst Kina og i betydeligt flere fysiske butikker over hele kloden, men især i Kina.

BRANCHENYT
Læs også