Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

DI udskyder kontingenter for 200 mio. kr.

Dansk Industri udskyder opkrævningen af medlemmernes kontingent. Dermed er der 200 mio. kr. i likviditet til de kommende måneder.

Corona rammer verden
DI's topchef Lars Sandahl Sørensen (tv.) var søndag med til at præsentere en trepartsaftale, hvor virksomhederne får op til 26.000 kr. om måneden pr. ansat, de sender hjem på fuld løn i stedet for at fyre. Nu hjælper DI selv de 11.500 medlemsvirksomheder ved at udskyde opkrævningen af kontingent for 200 mio. kr. 
Foto: Jens Dresling

11.500 medlemmer i landets største arbejdsgiverorganisation, Dansk Industri, kan vente et par måneder med at betale deres kontingent for 1. kvartal.

Årsgen er det økonomiske pres fra coronakrisen, og dermed beholder de trængte virksomheder 200 mio. kr. i kontingenter frem til slutningen af juni i stedet for at betale i april.

»Coronakrisen og de omfattende foranstaltninger, der bliver sat i værk for at inddæmme spredningen og for at redde liv, rammer virksomhederne hårdt. Det skal vi alle sammen hver især gøre alt, vi kan for at undgå. Med udsættelsen af vores medlemsvirksomheders kontingentbetalinger kan vi fra DI’s side yde endnu et konkret bidrag til, at skaden bliver så lille som mulig,« siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

De 200 mio i henstand – hvorfor ikke bare sige ”I skal ikke betale kontingent i første kvartal”?

»Fordi den her butik også har behov for at betale lønninger og drive sin forretning. Det er lidt omvendt cyklisk det her, for når der virkelig er krise er der helt ekstremt træk på vores medarbejdere,« siger DI-direktøren.

I forhold til om udskydelsen kan forlænges, hvis krisen varer ved, vil DI »tage bestik af situationen«.

Regeringen har den seneste uge søsat en række hjælpepakker til dansk erhvervsliv, senest onsdag hvor små og mellemstore virksomheder fik en hjælpende hånd for 40 mia. kr.

Tirsdag vedtog Folketinget en hastelov, der giver henstand på skatter og afgifter for 165 mia. kr., som dermed øger likviditeten i virksomhederne, mens regeringen og arbejdsmarkedets parter søndag på rekordtid præsenterede en trepartsaftale, der giver virksomhederne op mod 26.000 kr. pr. måned pr. medarbejder, de sender hjem i stedet for at fyre folk i hobetal.

En af dansk erhvervslivs helt tunge drenge, Grundfos’ topchef Mads Nipper, opfordrede onsdag de virksomheder, der har deres på det tørre, til at »udvise samfundssind« og eksempelvis betale sine regninger til underleverandører noget hurtigere end normalt. Grundfos er selv gået i gang med at finde dem, der skal have penge ”før tid”.

»Der er rigtig mange virksomheder, hvis likviditet er presset ud over alle grænser. Vi har ikke sat den konkrete grænse, men vi vil fremrykke betalingerne til vores små leverandører. Det mener jeg, mange kunne gøre. Jeg opfordrer til et samfundssind, hvor vi alle sammen - specielt dem af os, der ikke er vanvittigt akut presset - overvejer, hvad vi kan gøre for at give en håndsrækning til virksomheder, som er mere presset og har mere brug for hjælp,« lyder det.

Den opfordring tager Lars Sandahl Sørensen med videre:

»DI vil gerne være med til at understøtte en helt nødvendig retning i dansk erhvervsliv, hvor alle dem, der har mulighederne for at hjælpe nuværende kunder og leverandører med at komme igennem de kommende måneder, selvfølgelig også bør gøre det – eksempelvis ved at korte betalingsfrister. Vi skal hjælpe hinanden nu – overalt, hvor vi kan,« siger han.

BRANCHENYT
Læs også