Erhverv

Coloplast sænker forventningerne

Coronavirus rammer også Coloplast, som onsdag aften nedjusterede sine forventninger til regnskabsåret 2019/20.

Foto: Coloplast

Coloplast forudser en lavere organisk vækst og en lidt mindre overskudsgrad end tidligere lovet.

Det oplyser selskabet onsdag aften i en meddelelse til fondsbørsen.

Coloplast fortæller, at coronavirusudbruddet påvirker blandt andet urologiforretningen negativt.

Omsætningsvæksten forventes at blive på 4-6 pct. mod tidligere antaget 7-8 pct. Overskudsgraden forventes desuden at falde en smule tilbage til intervallet 30-31 pct. mod tidligere omkring 31 pct.

Tilbage i starten af februar forventede Coloplast, at situationen omkring coronavirus ville blive gradvist normaliseret i andet kvartal, men det har som bekendt vist sig ikke at være tilfældet.

"Kina vender langsomt tilbage til normale forhold, men situationen er eskaleret globalt, og påvirker urologiforretningen hvor en betydelig andel af omsætningen er relateret til elektive operationer og procedurer. Dermed forventer selskabet ikke at kunne leve op til forventningerne til den organiske omsætningsvækst og overskudsgraden, der er givet for helåret," siger Coloplasts administrerende direktør Kristian Villumsen.  

USA repræsenterer omkring 50 pct. af omsætningen i urologiforretningen. Den negative effekt på omsætningen forventes at være midlertidig, og Coloplast forventer, at den tabte omsætning genvindes, når situationen normaliseres.

BRANCHENYT
Læs også