Serier

Minister afviser fagbevægelses krav om coronatillæg

Der kommer her og nu ikke noget tillæg til dagpengene som følge af corona-krisen, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard

Corona rammer verden
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (th.) er ikke indstillet på at give ledige et ekstra corona-tillæg til dagpengene. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Ledige får ikke et ekstra tillæg til dagpengene som følge af coronakrisen. Det fastslår beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, efter at en stribe fagforbund har foreslået at forhøje dagpengesatsen som følge af de massive problemer med coronavirussen.

»Det er ikke noget vi på nuværende tidspunkt arbejder med,« siger Peter Hummelgaard.

Han afviser dog ikke at se på vilkårene for ledige senere.

»Det er klart, at hvis det her sætter sig i en økonomisk krise, med langtidsledighed og alt mulig andet, hvilket vi ikke håber og aktivt arbejder for at modvirke, så må vi tage stilling til de forhold, der er, i forhold til langtidsledighed,« siger han.

Man er nødt til at tage nogle foranstaltninger, der skaber tryghed for dem, der kan se deres økonomi og deres hverdag blive totalt ødelagt

Per Christensen, formand, 3F

Ifølge fagbladet 3F er 15 af landets største fagforeninger, der tilsammen repræsenterer over 700.000 lønmodtagere, gået sammen for at få regeringen til at indføre et midlertidigt tillæg til de dagpengemodtagere, der er ramt af corona-krisen. Tillægget vil betyde, at fuldtidsledige i en periode på tre måneder vil få 25.000 kroner i stedet for 19.000 kroner i dagpenge om måneden.

»Utrygheden breder sig voldsomt. Man er nødt til at tage nogle foranstaltninger, der skaber tryghed for dem, der kan se deres økonomi og deres hverdag blive totalt ødelagt,« siger 3F’s forbundsformand, Per Christensen, til fagbladet.

Peter Hummelgaard pointerer, at regeringen har sat dagpengeancienniteten på pause fra 9. marts til 9. juni, hvilket betyder, at ledige kan få dagpenge i tre måneder længere.

»Vi har allerede valgt at sætte dagpengeancienniteten på pause, som er en meget hjælpende hånd til alle dem, der er ledige, og bliver ledige,« siger Peter Hummelgaard.

BRANCHENYT
Læs også