Erhverv

Morten Resen satsede pensionen: Nu vokser hans firma under coronakrisen

Den tidligere tv-værts virksomhed til børn og børnefamilier har fået støtte fra en række investorer, heriblandt Jesper Buch og Birgit Aaby.

Morten Resen var i mange år kendt som tv-vært. Men nu driver han virksomhed med fokus på børnefamilier. Foto: Stine Bidstrup

Morten Resen er kendt for i en årrække at have været vært på TV 2’s morgenflade.

For nogle år siden valgte han dog at kvitte tv-jobbet, satse pensionsopsparingen og springe ud som iværksætter med virksomheden GoLittle ApS, der hjælper børn og børnefamilier.

Siden er det blevet til investeringer fra både Jesper Buch og Birgit Aaby, kendt fra ”Løvens Hule”, og en betydelig vækst for GoLittle.

I 2019 steg omsætningen med 80 pct., mens underskuddet endte på 2,2 mio. kr. grundet en række nyansættelser og væksttiltag.

Særligt Mambeno, en madplans-app og abonnementsservice til børnefamilier med levering af varer til døren fra Rema 1000, har haft stor medlemstilvækst.

Det fortsætter sågar under coronakrisen, hvor Mambeno vokser, hvilket er »positivt i en ellers kedelig tid«, som Morten Resen formulerer det.

»Vi er, som så mange andre, også påvirket af coronakrisen. Men heldigvis har vi med Mambeno en service, der rent faktisk giver om muligt endnu mere mening i en situation som denne. Fordi vi kan sætte madlavning og indkøb i system, hjælpe familierne med at spare penge på deres indkøb, mindske madspild og begrænse antallet af besøg i supermarkedet,« skriver han i en e-mail.

Udover Mambeno har GoLittle-universet også en app, der skal fungere som en slags Tripadvisor for børn og børnefamilier. En guide til gode steder og oplevelser. Desuden udgiver Morten Resen en podcast, hvor han fortæller om sig selv, iværksætterlivet og GoLittle.

Ideen til det hele opstod i forbindelse med en rejse til USA, hvor Morten Resen, hans hustru og to børn brugte lidt for mange penge på forlystelsesparker. Derfor havde de brug for at finde legepladser og steder at spise til overkommelige penge.

Det var dog ikke nemt, og sådan opstod ideen til GoLittle.

I 2020 kan GoLittle blive en overskudsgivende forretning. Medmindre der kommer nye væksttiltag på bordet.

»Det afhænger meget af, om vi kommer til at rejse yderligere kapital for bl.a. at ekspandere til udlandet. I så fald vil vi uden tvivl generere yderligere underskud, fordi det jo bare koster at vækste og ekspandere, og at gøre det hurtigt,« skriver Morten Resen, der er adm. direktør og hovedaktionær i GoLittle.

I de seneste to regnskabsår er det blevet til et samlet underskud på 3,5 mio. kr. Der er de seneste to år skudt 2,5 mio. kr. ind i selskabet i kapitalforhøjelser.

GoLittle beskæftigede i det seneste regnskabsår otte fuldtidsansatte.

BRANCHENYT
Læs også