Serier

Amazon tjekker medarbejdere med termiske kameraer

De termiske kameraer måler, hvor meget varme medarbejderne udsender i forhold til deres omgivelser. Det kan hurtigt og effektivt afsløre mulige coronasmittede.

Corona rammer verden
Foto: Dhiraj Singh

Den amerikanske internetgigant Amazon har sat termiske kameraer op på flere af virksomhedens lagre for at scanne medarbejderne for feber, inden de møder ind på arbejde.

Det skriver Reuters på baggrund af oplysninger fra selskabets medarbejdere.

De termiske kameraer måler, hvor meget varme medarbejderne udsender i forhold til deres omgivelser. På den måde kan Amazon hurtigt og effektivt identificere medarbejdere, som muligvis kan være smittet med coronavirus. En metode, der kræver mindre tid og kontakt end de traditionelle pandetermometre, som Amazons medarbejdere tidligere er blevet undersøgt med.

Ifølge Reuters er de termiske kameraer opsat på mindst seks af virksomhedens lagerbygninger udenfor Los Angeles og Seattle, hvor internetvirksomheden har hovedsæde.

Også ved medarbejderindgangene til de mange Amazons Whole Foods-supermarkeder er der ifølge Reuters opsat termiske kameraer, der kan pege medarbejdere med mulig feber ud til nærmere undersøgelse.

Internetgiganten, der er kendt for at være leveringsdygtig inden for stort set alle salgs varer, har tidligere bekræftet, at den har implementeret temperaturmålinger af medarbejderne for at »understøtte medarbejdernes sundhed og sikkerhed, idet medarbejderne fortsat leverer en kritisk service i samfundet«.

Allerede tidligere på måneden annoncerede Amazon, at virksomheden vil tilbyde sine ansatte ansigtsmasker samt tjekke et stort antal medarbejdere dagligt for feber. Det foregår ved, at medarbejderne på både de amerikanske og europæiske lagre går op til en Plexiglas-skærm, hvor en medarbejder på den anden side scanner deres pande ved at pege et termometer gennem et lille hul.

Om denne metode nu vil overalt vil blive erstattet af termiske kameraer er uvist.

Tidligere på ugen kom det frem, at retten i Frankrig har afgjort, at Amazon kun må levere essentielle varer som mad og medicin, og det har fået Amazon til midlertidigt at lukke sine seks varelagre.

Amazon beskæftiger ikke mindre end 10.000 medarbejdere på sine lagre i Frankrig.

Generelt har Amazon oplevet store udfordringer på grund af balancen mellem de sundhedsmæssige aspekter af coronakrisen og den stigende efterspørgsel på onlinehandel.

BRANCHENYT
Læs også