Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Busser og tog bløder passagerer – mange kommer måske aldrig tilbage

Coronakrisen har bragt den kollektive trafik i knæ. Eksperter frygter, at busser og tog måske aldrig vil få alle passagerer tilbage. Transportministeren appellerer især til de unge om at komme tilbage.

Corona rammer verden
Gymnasieelev Carolina Olesen er siden coronavirussens indtog oftest blevet kørt til og fra skole af sine forældre. Ifølge transportministeren er de unge som Carolina Olesen nøglen til at få genoprettet den kollektive trafik. Foto: Marie Ravn Der var god plads på Odense Banegård torsdag. DSB mangler stadig omkring halvdelen af alle passagerer i forhold til før coronakrisen. Foto: Brian Karmark Transportminister Benny Engelbrecht forsøger med en appel til de unge at få kunderne tilbage til tog og busser. Men torsdag var der stadig meget stille på Odense Banegård. Foto: Brian Karmark Mens 80 pct. af trafikken på vejene nu er tilbage, gælder det kun 25 pct. af togpassagererne. 

Portræt af Isak Krasnik. Han ankom med toget fra København. 

Foto: Christian Lykking Mens 80 pct. af trafikken på vejene nu er tilbage, gælder det kun 25 pct. af togpassagererne. 

Portræt af Isak Krasnik. Han ankom med toget fra København. 

Foto: Christian Lykking (ARKIV) Togfører Søren Juhl Varnæs fløjter sit IC-tog til afgang i København, mandag den 23. marts 2020. Coronaudbruddet har betydet flere restriktioner for DSB, og det koster togselskabet en del penge i 2020.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Torsdag eftermiddag stod Carolina Olesen foran Skanderborg Gymnasium og ventede på sin far. Normalt ville hun ligesom mange andre 19-årige gymnasieelever have taget bussen. Det har coronakrisen ændret på.

»Før coronakrisen kørte jeg tit med offentlig transport til og fra skole, eller hvis jeg skulle besøge venner. Nu er mine forældre blevet mere villige til at køre mig,« fortæller Carolina Olesen, der i begyndelsen stort set ikke satte sine fødder i en bus eller et tog...

BRANCHENYT
Læs også