Erhverv

Tilfældigheder og uheld er en del af kunsten at forme glas

Micha Karlslund og Steffen Dam har i mange år været fascineret af de kunstneriske muligheder med glas.

På Micha Karlslunds bord står der en stor buket gyvel. »Det er jo en invasiv art, som vi er lidt sure på i nationalparken, men den er jo flot,« siger hun, der nu maler på en vase med farvekridt og emalje for at se, hvordan tegningen fungerer, og om hun er tilfreds. Foto: Marie Ravn Glaskunstnerne Micha Karlslund og Steffen Dam har værksted og atelier i den lille landsby Handrup.De arbejder indenfor kunsthåndværk og billedkunst med forskellige former for unika, skulpturelle objekter og billeder.Begge kunstnere har en intensiv udstillingsvirksomhed i ind- og udland og er repræsenteret på adskillige nationale og internationale offentlige samlinger og museer.Foto: Marie Ravn Glaskunstnerne Micha Karlslund og Steffen Dam har værksted og atelier i den lille landsby Handrup.De arbejder indenfor kunsthåndværk og billedkunst med forskellige former for unika, skulpturelle objekter og billeder.Begge kunstnere har en intensiv udstillingsvirksomhed i ind- og udland og er repræsenteret på adskillige nationale og internationale offentlige samlinger og museer.Foto: Marie Ravn Glaskunstnerne Micha Karlslund og Steffen Dam har værksted og atelier i den lille landsby Handrup.De arbejder indenfor kunsthåndværk og billedkunst med forskellige former for unika, skulpturelle objekter og billeder.Begge kunstnere har en intensiv udstillingsvirksomhed i ind- og udland og er repræsenteret på adskillige nationale og internationale offentlige samlinger og museer.Foto: Marie Ravn Normalt flyder det ikke med glas. Glasset er forurenet på forskellige måder – en gang imellem er vi nødt til at tømme bunden ud – vi skal bruge godt og rent glas.
    
Glaskunstnerne Micha Karlslund og Steffen Dam har værksted og atelier i den lille landsby Handrup. De arbejder inden for kunsthåndværk og billedkunst med forskellige former for unika, skulpturelle objekter og billeder. Begge kunstnere har en intensiv udstillingsvirksomhed i ind- og udland og er repræsenteret på adskillige nationale og internationale offentlige samlinger og museer. Foto: Marie Ravn Glaskunstnerne Micha Karlslund og Steffen Dam har værksted og atelier i den lille landsby Handrup.De arbejder indenfor kunsthåndværk og billedkunst med forskellige former for unika, skulpturelle objekter og billeder.Begge kunstnere har en intensiv udstillingsvirksomhed i ind- og udland og er repræsenteret på adskillige nationale og internationale offentlige samlinger og museer.Foto: Marie Ravn Glaskunstnerne Micha Karlslund og Steffen Dam har værksted og atelier i den lille landsby Handrup.De arbejder indenfor kunsthåndværk og billedkunst med forskellige former for unika, skulpturelle objekter og billeder.Begge kunstnere har en intensiv udstillingsvirksomhed i ind- og udland og er repræsenteret på adskillige nationale og internationale offentlige samlinger og museer.Foto: Marie Ravn Ebeltoft Glasmuseum, ”Rejsen til M31” af Steffen Dam. Foto: Finn Manford »Strukturerne i mine ting er meget vigtige – de skal ligne noget, der er plausibelt. Det er det, jeg vinder ved – det er bedraget: ”Dette kunne næsten være sandt,”« siger Steffen Dam. Foto: Marie Ravn To drivhuse – tomater og vin.
Glaskunstnerne Micha Karlslund og Steffen Dam har værksted og atelier i den lille landsby Handrup.De arbejder indenfor kunsthåndværk og billedkunst med forskellige former for unika, skulpturelle objekter og billeder.Begge kunstnere har en intensiv udstillingsvirksomhed i ind- og udland og er repræsenteret på adskillige nationale og internationale offentlige samlinger og museer.Foto: Marie Ravn

Når man arbejder med glas, skærer man sig dagligt i fingrene. Man brænder sig også en gang imellem, hvilket vel ikke kan undre, når man arbejder med materiale, der har en arbejdstemperatur på over 1.100 grader, når man tager det ud af ovnen.

Men det tager man med, når nu glas er ens store passion, levevej og kunstneriske virke – og det er det for den 56-årige Micha Karlslund og den 58-årige Steffen Dam. De to glaskunstnere bor og arbejder på en nedlagt skole i Handrup et par kilometer uden for Ebeltoft. Her er der plads til at have både maskinrum, værksted og atelier, privat bolig og en have af den slags, som man meget vel kan kalde parklignende...

BRANCHENYT
Læs også