Erhverv

Udenlandsk venturefond investerer tocifret millionbeløb i dansk fintech-selskab: »Det er kæmpestort«

En millionindsprøjtning fra den udenlandske venturefond Blackfin Tech skal bl.a. bruges på et erobre markedsandele i Tyskland og Storbritannien, fortæller Likvidos ene stifter.

Stifterne af Likvido Lars Holdgaard og Maximilian Frimmer. Foto: Likvido

På blot to år er det danske fintech-selskab Likvido braget frem - og nu er stifternes ambitioner om at vokse ud af landets grænser og vokse sig større rykket et skridt nærmere.

Det sker, efter at Likvido har lukket en aftale med den franske venturefond Blackfin Tech og eksisterende investorer, som skyder 18,5 mio. kr. ind i selskabet. Penge, der bl.a. skal investeres i vækst, fortæller selskabets ene stifter.

»Det er kæmpestort, da vi er et ungt selskab, og det er en forudsætning for, at vi kan lykkes med denne vækstrejse. Vi er et sted, hvor vi ikke forsøger at tjene penge, men at lave det bedste produkt – og det kan vi kun gøre, hvis investorerne tror på os,« siger Maximilian Frimmer.

Omtrent to tredjedele af beløbet kommer fra Blackfin Tech, som ligger inde med en 1,3 mia. kr. stor pengetank, der udelukkende bruges på at investere i europæiske virksomheder inden for fintech-området – heraf flere danske.

»Det har været utrolig vigtigt for os at få en international investor med, da vi har en klar ambition om at blive ledende inden for denne området i Europa inden for de næste tre år,« siger Maximilian Frimmer.

Likvido leverer kort beskrevet en softwareløsning, som hjælper små og mellemstore virksomheder med at kreditvurdere kunder, automatisk bogføring og automatisk afsendelse af påmindelser og rykkere til dem, der har overskredet betalingsfristen.

På den måde sparer kunderne tid og penge på inkasso og advokathjælp.

Mens størstedelen af Likvidos forretning i dag handler om at automatisere faktureringer, fortæller Maximilian Frimmer, at man i fremtiden vil tilbyde flere finansielle ydelser for kunderne. Han kalder det en tretrinsraket.

»Først udvikler vi software, som kan automatisere arbejdet med at udsende og indkræve fakturaer. Dernæst kunstig intelligens, som kan forudse risici ved transaktioner, og hvornår de modtages. Og til sidst vil vi tilbyde, at vi dækker pengene, indtil de er gået igennem, og forsikre dem,« siger han.

Strategien er ifølge stifteren simpel. Eftersom flere af Likvidos danske kunder har kunder i Tyskland og England, får selskabet mulighed for at komme ind på markederne ved hjælp af disse og skabe organisk vækst.

Til trods for, at der allerede er flere spillere etableret på markederne, mener Maximilian Frimmer, at Likvido er langt foran disse – bl.a. fordi konkurrenterne kun løser dele af de opgaver, som det danske selskab gør.

»Der er ikke nogen, som har samlet alle elementer, ligesom vi har gjort det. Vi ser derfor et stort hul i markedet lige nu, men vi kan også se, at andre er begyndt at få samme idé. Vi er derfor nødt til at vokse hurtigt, for at blive etableret på markedet,« fortæller Maximilian Frimmer.

Maximilian Frimmer og Lars Holdgaard stiftede Likvido i 2018, og selskabet fik efter relativt kort tid indskudt kapital fra Vækstfonden og en række business angels – bl.a. Penneo-investor Nicolaj Højer Nielsen.

Læs også