Serier

Coronakrisen sætter fart på nye produktionsformer

Flere virksomheder er i gang med at omlægge forsyningskæder, og det sætter fart på udviklingen af nye produktionsformer. Det er dog en større øvelse, som tager tid, fortæller adm. direktør i Schouw & Co., Jens Bjerg Sørensen.

Det har vi lært af coronakrisen
Den diskrete erhvervsmand Jens Bjerg Sørensen har en finger med i tre af de største virksomheder i Aarhus: Det børsnoterede Schouw & Co., som han er administrerende direktør for, supermarkedskæden Dansk Supermarked, hvor han er næstformand for bestyrelsen, og entreprenørvirksomheden Per Aarsleff A/S, som han ligeledes er næstformand for. Derudover er han bl.a. formand for bestyrelsen for de stenrige Salling-fonde, der hvert år donerer millionbeløb til bl.a. kunst og kultur, sport , kirker og velgørenhed. Han er også med i næste års kulturbysatsning.

Er der noget, ledere af globale virksomheder har lært af coronakrisen, så er det, at komplekse forsyningskæder ikke er sagen i en verden præget af en pandemi.

Flere virksomheder er i fuld gang med at omlægge forsyningskæderne, efter at coronakrisen har budt på lukkede fabrikker og lukkede landegrænser. Topcheferne har sat fokus på regionalisering og nye produktionssteder, og det sætter samtidig fart på implementeringen af nye, digitale produktionsmetoder. ..

BRANCHENYT
Læs også