Serier

Investorvalg om en "Johnson put" eller "call"

Den britiske økonomi har været påvirket af en evig krisepåvirkning siden brexit-afstemningen for mange år siden, og med de økonomiske effekter af coronakrisen intensiveres dette igen det kommende halvår.

Corona rammer verden

Coronavirussen har forsinket forhandlingerne om brexit, men coronavirussen fik ikke brexit til at forsvinde, så i mandags blev forhandlingerne officielt genoptaget. Samtalerne viste, at positionerne hos de to forhandlingsparter - EU og Storbritannien - heller ikke var blevet flyttet i mellemtiden, eller sådan skulle det se ud ved første blik. Brexit-forhandlingerne genbekræfter den enorme mængde af usikkersikkerheder, variabler og kompleksiteter, der i tiden omgiver den britiske økonomi.

Naturligvis har det britiske aktiemarked også oplevet en renæssance siden det store udsalg i marts måned, men målt siden årets begyndelse må investorer konstatere, at der stadig mangler ca. 20 pct. på den konto der hedder britiske aktier, hvor det f.eks. kun er 5 pct. på Wall Street. Det er en anselig forskel for en periode på mindre end seks måneder, og jeg betragter det som en klar indikation af en øget bekymring om udsigterne for den britiske økonomi blandt investorerne...

BRANCHENYT
Læs også