Erhverv

Investeringer i en grøn bølge

Gennem mange år har etiske krav til investeringer udviklet sig med et vist tempo, men specielt global fokus på klimamål og CO2 belastninger vil skabe en helt anderledes dynamik i samspillet mellem etik og investeringer.

For de fleste er FN’s klimamål efterhånden næppe et overraskende begreb. I flere dimensioner vil klimamålene, samt en række andre etiske krav, naturligvis også få en voksende betydning for investorer og deres investeringer. Etiske krav i forbindelse med investeringer er blevet et ganske omfattende tema hos visse investorsegmenter. Interessen vokser hurtigt, og forventningerne til, hvad der er muligt vedrørende etiske krav/ønsker i forbindelse med investeringer, vokser også.

Den oprindelige start på at inddrage en form for etik i investeringer tog afsæt i relevante FN resolutioner f.eks. om børnearbejde, kontroversielle våben og klyngebomber. Investeringer i virksomheder, som er i konflikt med disse resolutioner, er gennem mange år blevet frasorteret af investeringsforeninger, organisationer, institutioner etc...

BRANCHENYT
Læs også