Serier

DSV løfter delvist sløret - fokuserer på coronaeffekter

En del af spændingen er allerede taget ud af ligningen, når DSV Panalpina fredag morgen offentliggør regnskab for andet kvartal af 2020.

Corona rammer verden
Foto: PR/DSV

Transport- og logistikselskabet løftede nemlig sløret for kvartalets indtjening med en handelsopdatering den 22. juni, hvori selskabet bekendtgjorde, at man venter et resultat af den primære drift på over 2,3 mia. kr. før særlige poster.

Dermed vil omdrejningspunktet for fredagens regnskab særligt være effekterne af coronakrisen. Det vurderer Mikkel Emil Jensen, der som aktieanalytiker i Sydbank følger DSV Panalpina tæt.

Markedsdata indikerer, at de transporterede mængder er faldet med næsten 15-20 pct. i søfragt og mellem 25-30 pct. i luftfragt i andet kvartal i forhold til samme periode sidste år. I divisionerne "road" og "solutions" er faldet i omegnen af 15 pct.

- For luftfragt noterer vi os, at både efterspørgslen og den tilgængelige kapacitet langsomt forbedrer sig, i takt med at økonomierne genåbnes. De kraftige fald i kapaciteten har dog længe overgået faldet i efterspørgslen efter luftfragt, hvilket har resulteret i, at prisen for luftfragt fortsat er på meget høje niveauer, forklarer Mikkel Emil Jensen.

DSV Panalpina venter, at indtjeningsevnen i luftfragtsmarkedet normaliseres i løbet af andet halvår af 2020.

I regnskabet for første kvartal lancerede den danske transportgigant en milliardspareplan som en konsekvens af coronakrisen.

Selskabet vil årligt reducere omkostningerne med 1,4 mia. kr., og dermed tog DSV Panalpina tyren ved hornene allerede i første kvartal.

- Meget tyder på, at DSV Panalpina er kommet godt fra start, og vi vurderer, at ledelsen er lidt foran planen. Vi indregner besparelser på den rigtige side af 100 mio. kr. i andet kvartal.

- Samtidig har covid-19 sikret midlertidige besparelser fra for eksempel ophørt rejseaktivitet, som alene koster i omegnen af 15-20 mio. kr. per måned. Yderligere er integrationen af Panalpina på sporet, hvilket giver anledning til nye stærke synergier i kvartalet, vurderer Mikkel Emil Jensen.

Analytikerne venter, at DSV Panalpina for andet kvartal vil fremvise en samlet omsætning på 25.966 mio. kr. Det fremgår af estimater indhentet af selskabet selv blandt 21 analytikere.

Særligt i divisionen "Air & Sea" ventes omsætningen at vokse - til 16.517 mio. kr. fra 9682 mio. kr. i andet kvartal af 2019 som en konsekvens af den fortsatte indregning af Panalpina.

Sydbank estimerer her et underliggende fald i volumen, som flugter nogenlunde med markedsudviklingen.

- I luftfragt har DSV formået at profitere fra de særlige og hidtil usete markedsomstændigheder, hvilket har sikret en overraskende flot udvikling i bruttoresultat per fragtet enhed (yield). Vi modellerer en yield på 7,66 kr. per ton, lyder det.

I junis handelsopdatering understregede transport- og logistikkoncernen, at der har været betydelig forskel på markederne for "Road" med et fornuftigt niveau for indenlandsk fragt, mens international vejtransport har været mere udfordret i perioden.

På samme tid annoncerede selskabet, at man i forretningsbenet "Solutions" har set stærk aktivitet for kunder i e-handelssegmentet, mens aktiviteten i mere traditionelle sektorer har været hårdere ramt.

Sydbank venter, at DSV Panalpina med fredagens regnskab holder prognosen suspenderet.

Læs også
Top job