Erhverv

Lego leger sig ind i kunstens verden  

Lego har gravet dybt i klodskassen og forvandlet superhelte, rockstjerner og et ikonisk Warhol-print til kunst-samlesæt, som man kan sætte direkte op på væggen.   

Andy Warhols kendte Marilyn Monroe-billeder er et af de fire Lego Art-byggesæt, som netop er lanceret. Foto: PR Med Star Wars-sættet kan man bygge de tre Sith-fyrster. Man bygger dem ud af ni mindre firkanter, som er specialfremstillet til Lego Art-serien. Derudover er det almindelige Lego-komponenter, de bygges af. Foto: PR Hvis man køber tre Iron Man-sæt, kan man bygge dem sammen til dette store Lego-portræt af Marvel-superhelten. Hvert sæt koster 1.099 kr. Foto: PR Til hver af de nye Lego Art-sæt følger en podcast. Til Beatles-sættet kan man f.eks. lytte til musik af og fortællinger om bandet, mens man bygger. Foto: PR Ligesom med Iron Man-sættet kan man også med tre Star Wars-sæt bygge en stort portræt, blot af Darth Vader. Foto: PR

Den firkantede Lego-klods er blandt en af de største danske eksportsuccesser, og siden Lego lancerede den første, lille plasticfirkant i 1949, har Lego-universet udvidet sig mange gange. Nu har det gamle legetøjsfirma fra Billund bevæget sig ind på uudforsket territorium og kastet sig ind i kunstverdenen med en ny serie ved navn Lego Art.

Her køber man et samlesæt, hvor man lidt ligesom med et puslespil med Lego-klodser bygger et billede, man så kan hænge op på væggen bagefter. ..

Læs også