Erhverv

Bæredygtighedsråd imødekommer kritik: Vil blive bedre til at opfylde individuelle behov

Det bliver stadig mere populært at certificere nybyggeri efter den internationale bæredygtighedsstandard DGNB. Den rummer dog en række benspænd, lyder det fra branchen, men Green Building Council Denmark, der administrerer ordningen, har nu lyttet til kritikken.

Scandinavian Property Development A/S har specialiseret sig inden for private plejehjemsejendomme I Danmark. Selskabet har udviklet det første ustøttede friplejehjem beliggende i Frederikssund efter den nye friplejelov, som de samtidig har fået bæredygtighedscertificeret efter DGNB-standarden. de kritiserer dog standarden for at sætte en række benspænd. Foto: Rozbeh Zavari

Bæredygtighed er kommet for at blive i byggebranchen, og den øgede interesse for at tænke grønt og bæredygtigt i byggeriet kan mærkes hos Green Building Council Denmark. Her administrerer man den såkaldte DGNB-certificeringsordning, som er en standard for bæredygtigt byggeri, og som man oplever en øget søgning mod fra byggebranchen.

Stadig flere projekter bliver således bæredygtighedscertificeret, og det gælder både nybyggerier og renoveringsprojekter. Regelsættet rummer dog en række benspænd, som blandt andet kan betyde, at et projekt allerede fra start mister nogle af de vigtige point, der skal til for at det kan certificeres. ..

Læs også
Top job