Serier

Blev kendt, da bombe sprang i kælderen: Nu er københavnsk hotel gået konkurs

Hotel Jørgensen kendes af mange for at være stedet, hvor den etbenede bombemand Lors Doukaiev detonerede en bombe på toilettet i 2010. Nu er hotellet gået konkurs.

Corona rammer verden
Hotel Jørgensen på Israels Plads, hvor eksplosionen fandt sted i 2010. Foto: Jens Dresling

Hotel Jørgensen, der i 2010 blev landskendt, da en bombe eksploderede på et af dets kældertoiletter, er nu gået konkurs.

Nedlukningen som følge af coronaepidemien blev en stopklods for Hotel Jørgensen ApS, der ikke havde den tilstrækkelige likviditet til at overkomme huslejeudgifterne, da kunder måtte blive hjemme.

»Som det foreligger oplyst for mig, måtte hotellerne indstille driften, fordi gæsterne nærmest fra den ene til den anden dag forsvandt. Uden indtægter havde hotellerne ikke likviditet til at betale husleje i ret mange måneder, og uden yderligere optagelse af lån, aftale om henstand eller tilstrækkelig kompensation, var det ikke muligt at overleve. Som det ser ud nu, døde de simpelthen likviditetsdøden,« siger advokat Henrik Selchau Poulsen, der er kurator for konkursboet efter Hotel Jørgensen.

Hotellet, der ligger ud mod Israels Plads i indre København, havde sammen med søsterhotellet Windsor ellers nogenlunde gang i forretningen. Ledelsen havde nemlig udsigt til flere store begivenheder, som kunne have betydet fulde bookinglister.

»Der er foreløbig ikke noget, der tyder på, at selskabet bag de to hoteller ville være nødlidende, hvis ikke det var for coronaen. Ifølge det oplyste så ledelsen ind i et godt år som følge af udsigten til gode indtægter i forbindelse med EM i fodbold og andre events, ligesom man efter det oplyste så frem til Tour de France næste år,« siger kurator Henrik Selchau Poulsen.

Det seneste regnskab var fra 2018 og viste et underskud på knap 300.000 kr. Egenkapitalen var dog stadig postiv.

Det var ejer Per Gamrath, som måtte aflevere nøglerne efter at have drevet hotellet i 23 år.

Hotellet på Israels Plads blev især kendt i det bredde Danmark, da en bombe eksploderede på et af dets toiletter i september 2010.

Det var den etbenede, tjetjenske bokser Lors Doukaiev, der på et toilet i kælderen forsøgte sig med at fremstille en bombe, som var tiltænkt at skulle ramme Jyllands-Posten.

Bomben nåede dog aldrig så langt, for den eksploderede, mens den etbenede tjetjener var i færd med at klargøre den.

Han blev senere idømt 12 års fængsel for forsøg på terror.

BRANCHENYT
Læs også