Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Bestseller-ejer efter uventet godt regnskab: Vi betaler hjælpepakke tilbage

Den danske modekoncern blev hårdt ramt, da coronakrisen stoppede tøjsalget i foråret. Bestseller melder dog, at den kommer ud af regnskabsåret uden underskud-

Corona rammer verden
Anders Holch Povlsen er ejer af og adm. direktør for modekoncernen Bestseller. Foto: Joachim Ladefoged.

Modekoncernen Bestseller, der ejes og ledes af Anders Holch Povlsen, melder, at regnskabet ser bedre ud end ventet i coronakrisen. Derfor betales 81 mio. kr. fra den statslige hjælpepakke tilbage til statskassen.

Bestseller omsatte i fjor for 26 mia. kr. med salg i 55 lande. Coronakrisen ramte selskabet hårdt i foråret. Bestseller har netop lukket bøgerne for det forskudte regnskabsår 2019/20, og det endelige regnskab er derfor ikke afsluttet.

Anders Holch Povlsen fastslår dog tirsdag eftermiddag i en meddelelse til Finans:

»Allerede nu ved vi, at vi undgår det ellers ventede første minus i vores virksomheds historie. Det bliver ikke et kønt regnskab, men det giver et positivt resultat.«

Koncernen
  • Bestseller er en familieejet dansk modekoncern med hovedsæde i Brande.
  • Ejes af adm. direktør Anders Holch Povlsen.
  • Rummer 20 mærker – bl.a. Jack & Jones, Selected, Vero Moda, Vila og Only.
  • Sælger tøj på ca. 55 markeder i Europa, Mellemøsten, Nordamerika, Latinamerika, Indien og Australien samt via onlinehandel.
  • Har ca. 2.500 egne butikker. Desuden afsætning via 15.000 andre forhandlere.
  • Familien bag har også del i en række andre selskaber – bl.a. Bestseller Fashion Group China, der driver flere end 7.000 butikker rundt om i mere end 500 kinesiske byer.
  • Gennem investeringsselskabet Heartland har Anders Holch Povlsen bl.a. ejerandele i Asos og Zalando samt ejerskab i danske virksomheder som Normal, Nemlig, Bianco og Whiteaway. Dertil kommer en række startups og iværksætterselskaber.

Da coronakrisen brød ud i Danmark og resten af Europa i marts valgte Bestseller bl.a. at afskedige 750 danske medarbejdere og sende 2.400 andre hjem i en periode.

I begyndelsen af april oplyste Anders Holch Povlsen, at han sammen med sine banker og fra egne aktiver havde måttet sikre 7,5 mia. kr. i nyt kapitalberedskab til Bestseller. Alene marts, da coronakrisen ramte Europa for alvor, kostede nemlig ifølge ham selv tøjkoncernen 2,5 mia. kr. i tab.

De seneste måneder er der dog atter kommet fart i tøjsalget i mange lande, og der spores bedre tider i branchen. Det gælder også Bestseller.

Anders Holch Povlsen oplyser, at modeselskabet har modtaget kompensation til lønomkostninger her i landet for 81 mio. kr. De penge sendes nu retur til statskassen.

»Pandemien skaber stadig en utryg situation i både Danmark og internationalt, og det må vi stadig forholde os aktivt til. Tilbage i marts reagerede vi prompte og forsøgte med omhu at planlægge for det værste, samtidig med at vi kæmpede for det bedste,« udtaler Anders Holch Povlsen. Han fortsætter:

»I det lys glæder det mig, at vi nu kan bekræfte, at Bestseller undgår minus på bundlinjen. Det betyder, at vi også så småt kan se ny- og genansættelser i virksomheden. Det er også på det grundlag, at vi har betalt vores hjælpepakke tilbage.«

Koncernen oplyser, at selskabet ikke har modtaget kompensation for faste omkostninger fra de statslige hjælpepakker - men udelukkende til lønkompensation.

Bestseller har ca. 17.000 ansatte på globalt plan, heraf 3.300 i Danmark.

BRANCHENYT
Læs også