Afslørede Riis' dopingmisbrug: Skal nu styre Bestseller-ejers kommunikation

Den mangeårige DR-journalist og dokumentarist Niels Christian Jung skal nu være kommunikationschef i Bestseller.

DR-journalist Niels Christian Jung skal nu være kommunikationschef i Bestseller. Foto: Bestseller

DR-journalist Niels Christian Jung var i 1990’erne med til at sætte fokus på det massive dopingmisbrug i cykelsporten gennem flere dokumentarer, heriblandt ”Tavshedens Pris”.

Noget som i sidste ende var med til at fælde Bjarne Riis som dopingsynder.

Nu er det dog foreløbigt slut med at lave dokumentarer om doping eller andet sport for Niels Christian Jung, som senest var ansat som undersøgende journalist i DR.

Han skal nemlig fra den 1. oktober være kommunikationschef i Danmarks største modekoncern Bestseller, der ejes og drives af landets næstrigeste mand, Anders Holch Povlsen.

Bestseller-ejeren er glad for at få Niels Christian Jung ombord.

»Som privat virksomhed er vi nok ikke kendt som dem, der kommunikerer mest. Vi ønsker dog at kommunikere klart og præcist om de ting, der vedrører os og vores branche, og det kræver nogle nuancer. Vi har tiltro til, at Niels Christian med sin erfaring kan være med til at bygge den bro, der gør plads til netop dette,« siger Anders Holch Povlsen i en pressemeddelelse.

Niels Christian Jung kommer til at referere direkte til Anders Holch Povlsen.

Han overtager stillingen som kommunikationschef i Bestseller fra den midlertidige kommunikationschef Morten Norlyk, som fremadrettet skal have fokus på den bæredygtige kommunikation for modekoncernen.

»Efter et langt, godt journalistliv er jeg er meget stolt og beæret over muligheden for at stå i spidsen for kommunikationen i en af Danmarks mest interessante virksomheder og være med til at bidrage i både gode og svære faser. Selvfølgelig går jeg ind til opgaven med største ydmyghed,« siger Niels Christian Jung.

Niels Christian Jung er tidligere Cavling-nomineret samt modtager af den svenske sportsjournalisthæder Torsten Tegnér-prisen.

Sammen med kollegaen Olav Skaaning Andersen lavede han de afslørende sportsdokumentarer ”Tavshedens Pris” og ”Danskerlægen”. I 2014 lavede Niels Christian Jung så dokumentaren ”Forfra” med Bjarne Riis, der viste en anden og mere menneskelig side af den tidligere danske Tour de France-vinder.

BRANCHENYT
Læs også