Microsoft køber spilgigant for stort milliardbeløb

Xbox, som ejes af Microsoft, køber selskabet bag populære spil Doom, Fallout, Wolfenstein og Skyrim.

Microsoft køber stort ind for at stå bedre i konkurrencen med PlayStation og Nintendo. Foto: Matthias Balk/picture-alliance/dpa/AP Images

Microsoft, der ejer Xbox, har købt spilproducenten bag nogle af alletiders populære spil som Doom, Fallout, Wolfenstein og Skyrim.

It-giganten betaler 7,5 mia. dollars, ca. 47 mia. kr., for selskabet ZeniMax Media, som er moderselskab for Bethesda, der står bag de kendte spil, der har mange millioner brugere i hele verden.

Det skriver BBC.

Xbox oplyser, at opkøbet giver mulighed for at inkludere de populære spil i de abonnementspakker som Xbox tilbyder ejerne af konsoller og Pc’er. Det skal gøre Xbox mere attraktiv i den intense kamp med ærkerivalen PlayStation, der ejes af Sony.

I en meddelelse oplyser Xbox chef Phil Spencer, at Xbox og Bethesda deler de samme visioner for spil skaberne om at nå ud til flere spillere på flere måder.

Ifølge Piers Harding-Rolls, researchdirektør i Ampere Analysis, er opkøbet at kup for Microsoft.

»Microsoft er ofte blevet kritiseret for af mangle hårdtslående spil sammenlignet med Sony og Nintendo. Handlen katapulterer Microsoft spilprogram til en meget stærke position,« siger Piers Harding-Rolls til BBC.

BRANCHENYT
Læs også