Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Stærk tro på Kinas privatforbrug

I den kommende femårsplan indgår formentlig den såkaldte ”Duel circulation” plan, hvor et højere privatforbrug er et bærende element, hvilket vil påkalde sig interesse.

Corona rammer verden

Man kan hurtigt forledes til, at tro Covid-19 krisen fører til helt nye strategier hos mange regeringer, men jeg fastholder min vurdering, at Covid-19 nærmere forstærker udviklinger som var i gang før pandemien begyndte. Jeg har længe argumenteret, at Kina bliver verdens største indre marked, og den udvikling bliver nu for alvor intensiveret med den nye femårsplan der internt fremlægges i oktober, og som offentligt præsenteres i det nye år.

Planen vil formentlig igen give anledning til overvejelse blandt vestlige investorer og virksomheder om man skal være på det kinesiske marked, hvilket omvendt ikke er nogen dans på roser. Meget kuriøst har der verseret en del historier om kinesiske eksportører der, under den globale Covid-19 krise, har forsøgt sig på det indenlandske kinesiske marked i stedet. Men det har været svært for dem at etablere sig og slå igennem bl.a. grundet konkurrencen. Det er ganske sigende, men det mest sandsynlige scenarie er, at den indenlandske vækst nu forsøges forceret yderligere...

BRANCHENYT
Læs også