Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Se de nyeste coronatal fra Danmark

Her kan du se de daglige opdateringer over, hvor mange der er indlagt og smittet med covid-19 i Danmark.

Corona rammer verden

Coronasituationen udvikler sig konstant og har gjort det siden pandemiens indtog i Danmark. Jyllands-Posten forsøger her at give et aktuelt overblik over en række nøgletal.

Vi begynder med antallet af registrerede smittetilfælde og covid-19-relaterede dødsfald til dato samt det aktuelle antal indlagte.

Særligt udviklingen i antallet af indlagte kan fungere som en indikation på, hvordan pandemien påvirker det danske samfund og ikke mindst sundhedssektoren i Danmark. Her ses udviklingen over tid.

Det daglige antal smittetilfælde giver ligeledes et billede af pandemiens aktuelle styrke i Danmark, men skal også ses i forhold til antallet af test, der bliver foretaget.

Her ses antallet af registrerede covid-19-relaterede dødsfald i Danmark dag for dag, siden marts.

Ser man på kommunetallene for nye smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere gennem de seneste syv dage, kan man geografisk se, hvilke dele af Danmark, der er hårdest ramt lige nu.

Beregninger af det relative antal smittetilfælde gennem de seneste 14 dage anvendes på nationalt plan, når Udenrigsministeriet udarbejder rejsevejledninger under coronapandemien.

Et land bliver ”karantæneland” (orange) hvis antallet af smittede overstiger 30 pr. 100.000 indbyggere pr. uge målt som et gennemsnit over 14 dage. For at et land bliver ”åbnet” (gul) skal smittetallet falde til under 20 pr. pr. 100.000 indbyggere pr. uge. Det kan du læse mere om her.

Udenrigsministeriets aktuelle rejsevejledninger, der bliver opdateret hver torsdag, ser således ud:

Her kan du få et overblik over de enkelte europæiske landes smitte- og dødstal siden pandemiens begyndelse.

BRANCHENYT
Læs også