Serier

Om opbevaring af penge i fremtiden

De lave renter får i stigende grad langsigtede investorer til at overveje, hvorledes en kapitalopbevaring ser ud i fremtiden og bliver dermed presset til at ændre deres allokeringer.

Corona rammer verden

Hvis man ser på kursudviklingen i mange aktiemarkeder gennem de seneste ti år, så ligner det en stabil lineær stigning, hvor investorerne nu står på en bjergtop. Måske nogle vil argumentere, at det sågar er en bjergtinde, som aktiemarkedet har bevæget sig op på. Ser man sig tilbage, så illustrerer grafik et ganske tydeligt kløften fra marts. Afhængig af, hvor man befinder sig på tidslinjen for underholdning, så virkede det som om, at en fe fra et eventyr trak aktiemarkedet op eller, hvis man er til gaming, så fik investorerne pludselig tildelt en urkraft, så de hurtigt kunne klatre op af kløften igen. Dem der argumenterer, at markedet befinder sig helt oppe på bjergtinden, vil netop hævde, at den stigning, som aktiemarkederne har oplevet siden bunden i marts, er eventyrlig, og fra bjergtinden, der ser man lige ned i afgrunden – gør man nu også det?

Rent taktisk, er det spørgsmål utroligt spændende at beskæftige sig med. Det amerikanske præsidentvalg vil spille en rolle, men hvis valget blot forløber nogenlunde fornuftigt, så forventer jeg, at aktiemarkedet i USA vil absorbere valgresultatet i rimelig stil...

BRANCHENYT
Læs også