Erhverv

»Jeg elsker mine tosse-projekter indimellem det seriøse«

Designer Philip Bro er en produktiv herre, der netop nu er aktuel med hele fire nye, meget forskellige design; en pendel, en knage, en vaseserie og en sofa. Han kan godt lide at bevæge sig i grænselandet mellem funktionelt design og skæve eksperimenter, og så er hans børn nogle af hans fremmeste læremestre, når det kommer til design anno 2020.  

Philip Bro begynder dagen med en løbetur med hunden og hopper i vandet bagefter på Amager Strand. Omkring kl. 10.00 sidder han i sit designstudie og arbejder fokuseret de næste otte timer, mens 3D-printeren kører uafbrudt. Foto: PR »Den nye sovesofa, ”Clara”, for Sofacompany, er omhyggeligt udformet, så den er ligeså skulpturel i sove- og sofafunktion. Den blev lanceret 1. oktober 2020. Foto: PR Knagerne for FDB Møbler, ”Allé Knager”, har mulighed for et rundt flytbart spejl og en ring til at hænge f.eks. et tørklæde på – begge ophængt med en kernelæderrem. De er netop kommet på markedet og er fremstillet af FSC-certificeret eg eller valnød. »Jeg kan godt lide at puste nyt liv i mit design og give det personlighed, som f.eks. at give en vase form a la en talje på en kjole,« siger Philip Bro om sit nye design,”Tura”, for Lyngby Porcelæn. Foto: PR

Hvad er din baggrund som designer?

»Jeg har altid godt kunnet lide at opfinde ting og tegne – dog ikke arkitektoniske bygninger og den slags. Jeg har gået på Skolen for Brugskunst, som i dag er en del af KADK, Det Kongelige Danske Kunstakademi. Linjen hed Redskabs- og Møbelformgivning, som var supersjovt, og hvor jeg blev færdig i 1989. Mit afgangsprojekt var et lidt skævt projekt – en ethjulet rulleskøjte, som faktisk opnåede en designpris i Finland. ..

BRANCHENYT
Læs også