Erhverv

Vækstfonden blandt de største kreditorer i Scanleasing-konkurs

Det konkursramte leasingselskab Scanleasing havde ved det seneste årsregnskab en gæld på 228 mio. kr.

Artiklens øverste billede
Scanleasng valgte i 2019 at udvide forretningen med et salgskontor og showroom i det mondæne Axel Towers midt i København. Foto: PR/Scanleasing

Statens finansieringsfond, Vækstfonden, er blandt de, der har flest penge til gode i konkursboet efter Scanleasing Danmark.

Det fremgår af retsbogen, som Finans har fået aktindsigt i.

»Hovedkreditorerne Ringkøbing Landbobank og Vækstfonden peger på advokat John Sommer Schmidt og advokat Christian Jul Madsen som kuratorer i boet,« står der i retsbogen, da det blev besluttet at tage Scanleasing under konkursbehandling.

Kurator Christian Jul Madsen fra Kromann Reumert, der altså er udpeget af Vækstfonden, vil dog ikke oplyse nærmere om Vækstfondens tilgodehavende i det krakkede leasingselskab.

Det kommenterer Vækstfonden heller ikke selv.

»Vi kan bekræfte, at Vækstfonden er kreditor. Vi vil derudover overlade det til kurator, som ansvarlig for konkursbehandlingen, at udtale sig om, hvilke undersøgelser han forventer at igangsætte mv., og hvordan bobehandlingen i øvrigt forløber,« skriver Charlie Stjerneklar Zacher Tibu, kommunikations- og pressechef i Vækstfonden, i en mail.

Af det senest offentliggjorte regnskab for 2018 fremgår det, at Scanleasings gæld var på 228 mio. kr. Heraf fyldte gælden til banker omkring 170 mio. kr., og det meste af gælden var kortfristet.

Ringkjøbing Landbobank har tidligere bekræftet, at den var bankforbindelse for Scanleasing, der især har slået sig på at udbyde dyre og eksklusive biler via flexleasing.

Landbobanken har » foretaget de reservationer, vi føler, er nødvendige«, udtalte bankddirektør Jørn Nielsen i oktober om Scanleasing-konkursen.

Han henviste til, at banken havde taget virksomhedspant i Scanleasing, men afviste at sætte tal på bankens engagement.

Scanleasing har efterladt mange vrede kunder, som har samlet sig i en Facebook-gruppe. Foto: PR/Scanleasing

Det senest offentliggjorte årsregnskab viste, at selskabet med dengang 21 ansatte omsatte for 228 mio. kr., hvilket kastede et nettooverskud af sig på 6 mio. kr.

Scanleasing Danmarks samlede overskud i selskabets levetid nåede op på omkring 18 mio. kr. ifølge regnskaberne.

Nogle af pengene har firmaet, der hører til i Kolding, bl.a. brugt i 2019 på at udvide forretningen med et showroom og salgskontor i det mondæne Axel Towers midt i København.

Selvom det seneste regnskab viste et pænt millionoverskud, bød det også på en række alvorlige revisorpåtegninger, idet Scanleasing Danmark havde indberettet urigtige momsangivelser til Skat, ligesom der i strid med selskabslovgivningen var ydet lån til et medlem af bestyrelsen. Endelig havde selskabet i 2018 ikke foretaget indberetning af lønsumsafgift til skat.

Forargede kunder har samlet sig i en Facebook-gruppe med navnet ”Alle os mod Scamleasing - fortæl din historie!”, hvor medlemmerne deler deres oplevelser med leasingselskabet. Kort efter konkursen havde Facebook-gruppen knap 700 medlemmer.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.